Lägerblogg

söndagen den 12 november 2017

Tja tja bloggen!!!!!!!!!!!

Vi började morgonen med gitarrspel och sång från Magnus och Stina. De framförde When you say nothing at all med ”roman keating” (om det stavas så?).

Sedan så blev vi bjudna på frukost och Irma blev ledsen för att det goda brödet tog slut. De flesta åt gröt och fil förutom vissa som åt vitt, rostat bröd.

Sedan så städade alla sina rum. Det gick ganska fort och alla hjälptes åt ganska bra.

Efter det så tog vi en promenix till kyrkan för att delta på högmässan. Där tog nästan alla nattvard och de som inte gjorde det blev istället välsignade. Nattvarden smakade olika från person till person men de flesta tyckte den var ganska så äcklig. Utan vinet så smakade den typ ingenting, man kan jämföra smaken med smörgåsrån.

När vi kom tillbaka efter det så lekte vi kortleken och alla tyckte den var rolig. Gustav vann.  Efter det åt vi lunch och det var ”rest fest”. Vi avslutade med att krama varandra och säga hejdå.

Vi har haft en jättekul förträff och det känns som att alla känt varandra mycket längre än två dygn. Till nästa träff hoppas vi att vi ska lyckas med att smita ut på natten utan att Oskar kommer på oss 🙄

pusspuss alla ledare och konfirmander, ni är bäst <333

/Irma, Wictoria & Gustav

Vi hann leka lite på söndagen också. Kortleken är alltid kul.
Konfirmandgänget. Till påsken blir vi ännu fler, för då kommer Klara och Simon S också! Det gillar vi!

lördagen den 11 november 2017

Hej alla föräldrar och nära och kära!

Idag började vi våran dag med att bli väckta med världens ”finaste” godmorgon-sång. Sen fick dem lata sova vidare och andra fick göra sig i ordning. 45 min efter väckning ringde kyrkklockan och det var dags för morgonbön. Sedan var det frukost. Efter det var det lektion, där vi fick göra våra egna frälsarkrans-armband. Sedan var det fika och efter det fick vi lära oss om vad varje pärla symboliserar.

Efter det var det dags för middag med en middagsbön före såklart! 🙂 Efter ca 1 timme gick vi ut på en tipspromenad ute i regnet som ledarna förberett, varenda grupp gick fel och vi var dyngsura och iskalla när vi kom hem. Men som tur var fick vi fika som belöning. Ok, vi får egentligen fika hela tiden men det lät bättre att säga att det var som en belöning..

Sen hade vi en till lektion där vi lärde oss om kristna symboler. Efter det var det kvällsmat och sen massor av roliga lekar och aktiviteter som gjorde att vi kom närmare varandra. Efter det ringde klockan och vi hade ett completorium. Direkt efter det var det kvällsfika och nu sitter alla på vinden och har det roligt tillsammans. Snart är det kramdags och natti natti.

Tack för att ni har läst våran blogg idag!

Kramar från:

Wilma, Anton och Vera och såklart alla andra på Sundbornsgården.

Genomgång av alla pärlorna i Frälsarkransen.
Hela förträffsgänget! Vi saknar Simon S och Klara!
För första gången gick konfirmanderna tipspromenaden baklänges. Fast det var inte riktigt meningen.
Grått och lite regnigt, men mysigt!
Hela kvällen blev det lekar på vinden. T ex levande memory.

Fredagen den 10 november

Hej alla föräldrar!

Idag när vi kom hit var alla lite nervösa och pirriga men efter ett fåtal löjliga men roliga lekar släppte det. Lekarna har varit allt ifrån att slå på golvet till att klättra runt på stolar. Vi har också fått en grundlig kurs i hur man kramas. Nu har vi ätit mycket och haft vår första gudstjänst, det kändes bra. Vi har lärt oss någon konstig ”munksång”. Snart är det dags för godnattkramar och sedan är det natti-natti utan utespring.

God natt från Frida, Simon, Märta och resten av alla lyckliga konfimander.

Vi inledde med en lång informationsrik korvstoppning.
Sedan blev det tacomys!
Vi började leka på en gång!
Anna och Stina visade hur en riktig sundbornskram går till.
Ingen lekkväll på vinden utan Kramleken

Lördagen den 7 oktober 2017

Hejsan, idag har vi haft en väldigt händelserik dag! Det började med att hobos väckte oss tidigt, för tidigt… Sedan hade vi morgonbön och det gick bra! Vi käkade frullen och sen hade vi utbildning in how to be an AL. Vi skrev hur man som al skulle bete sig! Det höll vi på med till middag, efter det så hade vi en ytterst knasig tipspromenad. Man fick handla på Paletten. Vi hade sedan fika och skrev fina saker på lappar utdelade till var och en. Efter det så auktionerades alla kvarglömda kläder från sommarens läger. Vi hade middag och sedan trosvandring. Nu har vi haft completorium och fika, snart dags att sova(:

// Franz, Maja och Emil

Konfirmanderna fick låna sina telefoner för att fylla i en utvärdering från Svenska kyrkan.

Samtal om vad som kännetecknar den perfekta AL:aren

Lilla julafton! Ego-boost!

Olle och Martin lagar magiskt god mat.

Auktion på kvarglömda kläder och andra saker.

Fredagen den 6 oktober

vi blev tvingade att blogga…. GODNATT! Sven äter macka. LEDARNA HAR MÖTE. DANIEL GÅR OCH HÄMTAR EN MACKA. Winnie och Katja gör oss sällskap. Simba kommer förbi och äter en macka. Tumba kommer och drar ett skämt. Snart är bloggen slut. Hejdå! Det bästa var ändå att få träffa alla på gården igen och nu väntar en mysig kväll tillsammans. Mvh Daniel och Erik

Konfirmation lördagen den 22 juli 2017

Erik, Millan, Victor, Ellen, Isak, Agnes, Oscar, Felicia, Simon, Amanda, Lucas, Meia, Västerås, Maja, Hugo, Ebba, Daniel, Ella, Emil, Ester, André, Adina, Franz, Josefin.

Fantastiska, fantastiska konfirmander.

Vi är så himla, himla glada att vi har fått hänga med er hela påsken och sommaren. Från förträffen när ni va blyga och nervösa, via påsken och nu under sommaren då ni blommat ut och växt och utvecklats något enormt, allihop av er.
Vi har varit både frustrerade, irriterade och stundtals arga på er. Men det är ingenting jämfört med hur glada och lyckliga ni har gjort oss den störta delen av lägret. Det kanske känns som att tiden har sprungit iväg, och att det bara var någon dag sen ni blev avsläppta här på gården. Men vi har hunnit med en hel del under de här tre veckorna.

Vi har bland annat haft dop i vårat fina kapell. Det var så fint och mysigt att få va med när ni; Adina, Oscar och Lucas döptes. Vi har cyklat tillsammans till Falun. Vi vet att vissa av er tyckte det var nervöst och jobbigt, men ni klarade det allihop och vi är otroligt stolta för hur ni genomförde den dagen. Det var kul att hänga med er, och vi hann spela minigolf, käka pizza och gå ner i gruvan tillsammans. Ni har städat helt galet bra och era spex har varit sjukt roliga och påhittiga. Allt ifrån Pirates och Ninjor till Dårhus, sektintagningar, Julafton, bröllop, trosvandring, spökhus, yogaklasser, hippie-möten och spabehandlingar. Det har varit så himla kul att se vad ni har hittat på och sett hur ni gått all in för det (nästan) varje morgon.

Vi har haft lektioner tillsammans med Oskar och Kajsa. Ni har fått lära er en massa om Jesus och Gud men också om varandra och er själva. Vi fick ha en lektion med er och vi blev otroligt stolta över er inställning till jämställdhet och det var kul att höra er diskutera något som ni verkligen brinner för. Dessutom har ni ju skrivit och framfört ert alldeles egna kyrkospel. Tänk att ni tillsammans har skrivit ihop hela det – och tänk vad bra det blev! Vi var sprickfärdiga av stolthet igår när vi fick se er spela upp det som ni kämpat och slitit så hårt för.

Och sen har vi våra favoritstunder, kvällsnattningarna. Bästa stunden på dagen oftast, när vi får hänga med bara er. Höra era tankar och funderingar, vad ni tycker om, vad ni inte tycker om. Det har varit så mysigt att få avsluta alla dagar med att bara hänga med våra favoritbarn.

Nu har ni åkt ifrån oss och lämnat ett enormt tomrum efter er. Det har varit tomt utan er ikväll och vi kommer att sakna er mer och mer för varje dag som går. Vi kommer sakna era härliga skratt och fina leenden och vi kommer sakna era kramar och era roliga kommentarer. Vi kommer sakna era avgrundsvrål av lycka när ni vunnit städtävlingen och vi kommer sakna er allsång i matsalen. Vi kommer sakna att dra ut era stickor och att springa upp och ner för trappen med alla halstabletter vi kunde hitta. Vi kommer till och med sakna allt tjat om att ni ska vara tysta och allt tjat om att ”nu måste ni faktiskt springa till cykeln för annars kommer vi för sent”.

Vi kommer sakna er våra fina, fina, fina barn!

Så lova oss nu alla fina älskade barn att ni hör av er ofta och att vi ses i oktober igen. Vi tycker så fantastiskt mycket om er och kommer sakna er så mycket att det gör ont.

Miljoner pussar och kramar från mamma och pappa!

torsdagen den 20 juli 2017

Hej alla föräldrar och blivande konfirmander.

Idag har vi haft fullt upp. Vi (Amanda) vaknade upp av härliga kramar från AL medans jag (Victor) blev väckt av Lucas som kittlade  mig under fötterna.

Sen var det dax för kappel och sedan frukost. efter frukosten hade tjejerna städtävling och killarna hade lite senare på dagen.

Vi cyklade sedan till kyrkan för att repetera kyrkospelet inför genrep för alla AL senare på eftermiddagen. AL sa att vårat kyrkospel var det bästa;)  jag kan ju även meddela att .(nästan) alla är nöjda med DK 17:s kyrkospel

Alla skriver i varandras minnesböcker för fullt. anledningen är att vi inte får skriva på fredag kväll. hoppas alla hinner skriva.

hela dagen har varit allmänt mysig och VI SES IMORGON FÖRÄLDRAR, NÄRA OCH KÄRA!!!<3<3<3

god kväll önskar vi er alla! från Victor och Amanda!!!!!

XOXO gosip girl 🙂

Arvid och Lisa presenterar kyrkospelet under genrepet
Genrep. Jordens skapelse

onsdagen den 19 juli 2017

Tja tja bloggen idag är det dysse baren som skriver

Daniel,Meia,Ester

asså seriös vi ala har mycke dysleksi så sory för sttavel

idag har vi varit myket i kyckan, Ellens morfar kom ochså och pratade om uppenbrlsebocken. men i kyrkan iallafall så övande vi själva konfirmatonen sedan åkte vi hemm för att äta en smarig lunch. sedan åkte vi tilbaka till kyrkan för att öva på kyrkoapelet hoppas ni är taggade för den suger. nej skoja den eger. sedan på kvellen så hade ledarna gjort typ en teatergrej för os det va sjok. vi fick vara med och leka på sen typ. det var allt för dysse barnen pus och adgö

Som vanligt var det fotograf Helene som tog konfirmationsfotot.
Det officiella konfirmationsfotot?
Ella och Oscar T kämpar
Tantpromenad med Daniel, Winnie och Agnes.
Regerande Funny Bunny-mästaren Rasmus
Lillemor och lillefar gav sig ut på äventyr

tisdagen den 18 juli 2017

tja tja bloggen!!!!!!!!

we are back again and we had a good day!!! dagen började med frukost vilket var väldigt gott, sedan hade vi lektion och vi fick frågade varandra frågor. Det var väldigt trevligt och jag tror att alla uppskattade det. Sen var det lunch vilket också var gott. sen var det kyrkospel och från en vanlig dag åkte vi till kyrkan och gjorde ett genrep. sedan på som kvällsaktivitet hade vi trosvandring och nej det har inget med trosor att gör.

Ellen, Ester och André

Måndag den 17 juli 2017

Idag väcktes vi på det finska viset, det var fett neajs. Sedan hade vi morgonbön in tha chapel , vilket var lika mysigt as usual. Sen var det lektion som handlade om relationer och kommunikation. Det enda som var speciellt idag var att vi hade kärlek/mys middag och myskväll vilket var lika trevligt som det låter (och med supergod efterrätt <3) . Myskväll innebar i korta drag att alla låg i en hög på vinden och lyssnade på dikter, texter och musik ( ca 50% av oss somnade…).

Bra dag me bra folk som vanligt<3

Puss och kram, skumbanan

XOXO Millan och Agnes.

P.S. Millan lät mig inte skriva någonting :))

byeee

Mysmiddag
Husmor Agnes, mamma Anna och lägerledare Oskar
Mysmiddag i konfirmandmatsalen
Vår smaskiga mysmiddagsefterätt gick naturligtvis i hjärtats tecken.