Lägerblogg

Måndagen den 13 juli 2020

God morgon mis Compañieros!!!

Vi började med en väldigt fin Morgons bön. Men innan det så gick Bambi tandborste på promenad. Som tur var hittade tandborsten hem igen efter frukosten. Medan vissa tandborstar var på morgonpromenad sov andra fram till Morgonbönen. Efter morgonbönen åt vi den vanliga frukosten på en helt vanlig dag. MEN skillnaden var att på denna dag så fick vi också hallonsylt till gröten! Efter frukosten så hade vi städtävling (men den bedömdes inte förrns på fritiden). Vi hade inte så mycket tid på oss att städa eftersom lektionen skulle börja fem minuter efter frukosten. På lektionen reflekterade vi  om relationer och oss själva . Vi pratade om stereotyper för olika könen. Under lektionens gång fick vi även tid att prova ut kåpor inför konfirmationen. Det är kul att det börjar närma sig men tråkigt att lägret snart tar slut.

Idag var det Teodor, Max, Emma och Isabelle som höll i Middagsbönen och temat för bönen var ”fred”. Det blev dags för middag och det bjöds på RESTFEST! Det var mycket ”smaskigt”, Måns favorit var fried rice.

Efter middagen är det som vanligt fritid då spexet bedömdes. Biskop (där Bambi, Nike, Line och Astrid bor denna vecka) vann dagens städtävling. Övre 10:ndes spex kan ha varit lite för intensivt och det drog ner på poänget för dem. De två andra rummen i 10:nde hade tagit samma spex av en slump, vilket var otur för dem eftersom det gjorde att även de fick mindre poäng.

När fritiden var slut så hade vi fika och då kom Kalle tillbaka! Tyvärr hade han skadad sin fot

Shoutout to JETSKIII!!!!!

Mysafton med mysmiddag!
Oskar stod för musikunderhållningen under middagen
Konfirmandgänget. Vi längtar efter Alaistair som kommer tillbaks snart, hoppas vi.

Söndagen den 12 juli 2020

Tjena bloggen!

Idag vaknade vi mycket utvilade efter en sooovmorgon och absolut sovnatt. Sedan åt vi goood frulle och sedan städade vi ur våra rum för rumbyte. Efter städningen hade vi gudstjänst och då var vi alla mycket finklädda. Efter kapellet tog vi farväl av våra kära al:are som skulle hem. Det var mycket sorgligt… Efter några tårar käkade vi middag och det blev pannkakor, mums! På fritiden åkte de flesta dk och badade fast det var väldigt kallt. Efter fritiden var det dags för kyrkis och nu kan vi säga er med stolthet att vårt kyrkospel är helt klart!  Efter det åt vi igen (surprise!) och då var det premiär för våra nya husmödrar Camilla och Boss, vi fick korvstroganoff. Efter maten hälsade vi på de nya al:arna med namnlekar. Sen var det dags för Olympiaden. Nu käkar vi kvällsfika och orkar inte skriva mer för att vi vill umgås!

KramKram Astrid, John & Nicke

Idag var det vaktombyte på husmorsposten och Flinken reste hem. Han har försett oss med massor av smaskig mat!
Veckans huvudpiga, Vera checkar ut för i sommar. Det är hon till höger. Han till vänster tycker bara om att vara med på bild.
Veckans huvuddräng, Lärkan, sitter ner för omväxlings skull. Det har varit en ovanlig syn den här veckan.

Lördagen den 11 juli 2020

Tjena tjena, kära bloggläsare

Vår underbara dag började som vanligt att vår kära moder och fader kom in och tog tempen på oss. Vi hade en väldigt solig och unik morgonbön ute i det fina vädret. Efter morgonbönen åt vi god frukost och städade ej (FÖRUTOM ADJUNKT!!!). På lektionen pratade vi om relationer som var unikt och roligt. Till Sundbornsmiddag (Lunch) åt vi väldigt unika, misslyckade men goda korvar. Very nice!  Efter middag hade vi sista tävlingen för veckan och adjunkt var väldigt try hard och vann….MENN pig (Nikes fina, underbara rum) vann bakifrån!!!!!

På fritiden sa vi farväl till vår kära LUCAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilket var väldigt sorgligt ( om du läser det här, We love you LUCAS!)

På kyrkospelet gick vi igenom vårt unika och underbara kyrkospel vilket var väldigt roligt.  Nu vet vi också vad vi ska ha för klädnad (den är väldigt unik).

Till kvällsmat fick vi pulled pork. Vilket var väldigt unikt och gott. Dagens kvällsaktivitet var såklart våran unika CORONA CHRIST CUP. Där gjorde vi en väldigt unik 5-kamp. Kajsas kaffekakor var såklart bäst (Mateus Martyrer var också okej). Nu äter vi vår väldigt goda och unika kvällsfika och ska snart ha godnattkramar.

Dagens SHOUTOUT går tilllllllllllllllllllllllllllllllllll Edvin.

hejdå godnatt

skriven av NIKE och Jacob (inte Bambi!!!!!!!)

Femkampens första gren, äggkastning. Alex fångar Olivers kast.
Rekordet togs av Birgers barberare där August stod för ett fantastiskt infångande. Nytt rekord!
Papperplansflygning. Tumbas visade sig ha bästa tekniken både på planet och kastet.
Pricka penna i flaska. En klassiker.

Fredagen den 10 juli 2020

hej främlingar och vänner!

välkomna till den här texten, kul att ni vill svänga förbi

Dagen började med en svag väckning av pappa Rasmus eftersom många var trötta, inklusive honom. om vi inte har berättat så mycket om honom så får du chansen att lära känna honom lite bättre idag! Rasmus är en snäll, kristen rappare som man känner trygghet hos. han jobbar även på dagis och byter blöjor mycket ofta. Så, det var lite om pappa, Tillbaka till dagen ”host host”. Vi åt frukost, det blev tekakor! sedan blev det lektion med Kajsa där vi diskuterade himmel och helvete, uppståndelse samt dödshjälp. En mycket lärorik lektion om jag får säga det själv. det var den första gången vi pratade om mer djupa ämnen, och det var väldigt intressant. Sedan blev det middagsbön och efter det middag, goott!

FAFNU DAGS, för folk som snackat lite för högt i biskop och rååååkat väcka prästen TVÅ gånger! och andra samtliga.

Sedan blev det chokladbollar, övning av sånger och teater 🙂

En mysig stund i kapellet, lite fnissande på grund av bullade, kurrande magar. hihi

nu dricker vi varmt te inomhus och himlen visar en klar rosa färg. ”rosa himmel över penthousemiljoner…”

PÅ ÅTERSEENDE //Kajsa, issa

älskar dig mamma

SHOUTOUT TILL LUCAS som tyvärr lämnar oss imorgon ); Du är bäst!

Lärkan premiärkör den nya gräsklipparen
Husmor Jacob fixar vegetarisk ris- och grönsaksröra.

Alex, Max och Kakan väntar med spänning på middagen.

Torsdagen den 9 juli 2020

Dagen började med att kapell klockan ringde och vi alla kom i tid till skillnad från några specifika konfirmander 😉 . Sedan åt vi frukost, innan lektionen var det städtävling som vissa inte visste om 😉 . Lektionen handlade om treenigheten och om Guds kärlek. Efter detta var det fika där det inte var kakor och vissa personer var chockade 😉 . Middagen kom och alla åt med glädje. På fritiden var det några som chilla men för andra var det FAFNU efter gårdagens bravader 😉 . Sedan kom kyrkospelet och vi öva på dans samt rekvisita och utklädnader. Till kvällsmat var det restfest och köttbullarna gick åt fort. Vi spelade volleyboll på kvällsaktiviteten och sand var iskall. På kompletoriet efteråt var det några som tabbade sig 😉 .

Tyvärr förlorade vi två riktiga legender, Kalle och Niklas, vi längtar redan på deras återkomst.

Shoutout Rotan och JETSKII!!!

Johan och Lucas

Jacob

Tisdagen den 7 juli 2020

Tja tja bloggen!!

Dagen började med en liten tidigare väckning än vanligt (ca 07:30). Detta berodde på att vi skulle cykla till Falun och göra massor av roliga saker. Men innan det var dags för cykelturen så var det en snabbmorgonbön och en snabb frulle med mycket gott. Sedan skulle vi packa för det stora äventyret.

Vi cyklade dit och fick en paus på vägen som ledarna kallade för fikapaus men vi fick bara vatten. När vi kom fram så började vi med att hike:a upp för faluns backhoppningsbacke, vilket var väldigt jobbigt. På toppen av backen fick vi bulle och saft och vi tog några fina instagrambilder. När vi hade kommit ned till cyklarna igen skulle vi köra minigolf. Det var mycket roligt och alla spelade bra! Tyvärr hann vi inte spela klart alla hål eftersom pizzan väntade. Pizzerian var bara några minuter ifrån minigolfen och pizzan smakade fantastiskt. 

När all mat var uppäten så fick vi fritid. På fritiden så gjordes det mycket olika saker, bl.a. köpa minnesböcker och andra roliga saker. När fritiden var klar gick vi in i Faluns kyrka. Alla tyckte att den var massiv och mycket fin!

Efter en stund i kyrkan var det sedan dags för falu koppargruva. När vi kom dit så delades vi in i 2 olika grupper, då första gruppen gick ned först och därefter andra gruppen. Alla tyckte att gruvan var häftig och cool, det var dock lite lerigt och lite kyligt men det var ändå kul. Sen var det dags för den fruktade cykelturen hem. Turen bestod av många långa uppförsbackar och en så kallad dödsbacke. Alla krigade på bra och kom hem säkert vilket var suveränt! 

När vi kom hem möttes vi av ett varmt och spöklikt välkomnande av alla AL innan spöregnet kom. 

Efter regnet var det dags för mat, till mat blev det pasta och tomatsås. Sedan var det saga som kvällsaktivitet och därefter completorium.

Stora god natt kramar från,

Johan, Linn och Max

Kaffe och kaka-gruppen uppställda för avfärd mot Falun
Vattenpaus i backarna efter Skuggarvet.
Utsikten från Lugnets hoppbackar är fantastisk.
Minigolf på Lugnet
Kajsa berättar om Falu Kristine kyrka.
På väg ner i Falu Koppagruva.
Nere i gruvan.

Måndagen den 6 juli 2020

tjena tjena mittbena!

Idag vaknade vi av att kapellklockan började ringa och klev genast upp ur sängen och hade morgonbönen. Efter morgonbönen åt vi en smarrig frukost. Sen hade vi den dagliga städtävlingen (som var riggad!!!).

Klockan 10:00 hörde vi att klockan ringde och hade vår lektion som handlade om gott och ont. Efter lektionen firade vi Line som fyllde år och åt tårta. Senare ikväll hade vi kyrkospel där vi repeterade vårt färdigskrivna manus två gånger och pratade tydligare och högre.

Sen åt vi fiskpinnar och en ”aningen” översaltat ris till kvällsmat. Efter kvällsmaten hade vi en kvällsaktivitet. Det var att vi skulle göra ett eget completorium och vårt tema var STARWARS vilket var väldigt roligt.

// SH-BORGEN, ROTAN, OCH LÄRKAN Jacob, Malte och Teodor

Birger presenterar kvällens aktivitet: Verkstadsmässa och Oskar tittar beundrande på.
Predikogruppen lägger pannorna i djupa veck över kvällens tema: Star Wars
Dramagruppen övar inför kvällens mässa, som blev en verkstadsgudstjänst
Frälsarkransgruppen jobbar på.
Verkstadsgudstjänst i full gång
Dramagruppen framför sitt verk.

Söndagen den 5 juli 2020

Söndag 5 juli

Go´dagens alla underbara bloggfans!

Vi började vår dag med en skön sovmorgon på en kvart, denna dag hade vi ingen morgonbön så det blev frukost direkt efter väckningen. Efter frukost så byttes det rum och finkläderna sattes på, alla tog sig sedan till kapellet för gudstjänst. Gudstjänsten var underbar och mysig men efter det behövde tyvärr några AL lämna gården. Efter många kramar var det dags för fika! Mums med kolakakor!

Sedan var det middag och eftersom det var gudstjänst så blev det heller ingen middagsbön.

Gissa vad som hände näst efter att vi hade haft fritid och alla hade målat sina naglar…

FIKA IGEN!!!!!!!!!!!!!

Men den här gången böjds det på en saftig och kladdig kladdkakaaaaaaaaaaaaaaa.

Nu var det äntligen dags för kyrkospel… idag var det mycket som hände men ni får vänta tills vi är klara med slutproduktionen. Men gissa vad som hände här näst dåda!?!

MAAAAAT IGEN!!! Grrr

Efter den långa dagen runt kvällen rullade vi alla runt som ostar och det var knappt att kvällsmaten som var pasta med köttbullar fick plats i våra runda magar. Och precis innan vi skriver detta har vi knaprat i oss degiga grötbröd som Vera bakat.

Kortfattat så har vi ätit en del idag, hehehe.

Men det var gått och om dem bjuder på mer ikväll så tar vi det mer än gärna!

Vi saknar er redan Malla, Lisa, Maja, Frida, Ebba, Tesla, Molle och Sven som tyvärr lämnade gården idag!

Samt så välkomnar vi Lukas, Emil, Johanna, Klara, Harald, August, Wilma och Tumba till gården!

Niklas är tack och lov frisk och har inte Covid-19 och det är vi alla tacksamma för!

Tack och hej leverpastej!

// Greven, Kajsa och Issa 😊

Puss och Kram

Mat, mat, mat…
Restfest! Vad ska man välja? Alastair, Max och Hanna väljer bland rätterna.
Vi äter ute nästan varje dag! Lyxigt!
Veckans husmor och matekvilibrist, Molle!
Molles fenomenala sidekick, Tesla. Veckans padawan.
Veckans drängbas, Sven. Lika flink med borrmaskinen som med vattenhinken.
Huvuddrängen Elin har bistått Sven i hans arbete.
Huvudpigan dubbel-E, Ebba, har fixat i köket och bakat smaskigt bröd i massor.

Lördagen den 4 juli 2020

Hej alla våra fans!

Idag har vi haft en lång och rolig dag på gården. Tyvärr började den inte på topp då vår mamma försov sig och en hel del fick vakna till det ljuva ljudet av kapellklockan… På förmiddagen var det lektion så nu är vi proffs på JESUS! Till middag blev det pasta o skinksås, det var smarrigt för de som gillar pasta o skinksås:) Det var knappt någon som fått fafnu men de som hade fafnu fick slita hårt. Line duschade tillsammans med Ebba, Greven och Linn och det tyckte Line var trevligt, de hade en bra pratstund. På fritiden skedde mycket skoj; några hade nagelsalong medan andra sov. För Max blir det dessvärre aldrig fritid för han har haft fafnu varje dag som man kan få fafnu! När fritiden var över o vi skulle mumsa på fika och hade klätt oss fint så hade Al-Ebba förberett en ”rolig lek” för oss men istället LURADE hon oss och alla Al:arna hoppade på oss med vattenkrig. Hon var ju värsta Judas, FÖRRÄDARE!!! Men inget illa till dig Ebbis vi gillar dig(o ditt bröd) ändå! Vi kommer sakna dig;( Efter fritiden var det dags för kyrkis och vi blev indelade i grupper och nu är vårt kyrkospel snart finito. En grupp gjorde en fantastisk dans som ni ska se fram emot för vi kan lova er att det kommer bli en oförglömlig upplevelse! Efter kyrkis låg vi kvar o hängde på madrasser i solen och Line kände sig lite hungrig så hon smakade på det gröna gräset som den äkta vegan hon är. Till kvällsmat blev det restfest o det var supergott men tyvärr föråt sig Astrid och det slutade med matkoma. Sedan körde vi Capture the Flag och då fick Astrid ångra att hon förätit sig… och Line ångrar att hon sprang in i skogen och brände sig på brännässlor dock är hon van vid att bränna sig då hon är så het själv. Malte o Max var dock nöjdare med leken då Max ofta vann o Malte har positiv inställning. Dagen var rolig men såklart saknade vi Niklas och vår kära pappis Rasse som lämnat oss för ett äventyr utanför gården. På kvällen hade vi det mysigt i kapellet och satt och filosoferade. Kvällsfikat var däremot inte lika roligt då NÅGRA som vann städtävlingen inte delade med sig av sin MARÄNGSVISS;(( Men vi fick trösta oss med bröd o vatten som Jesus en gång gjorde. Men vi lovar, no hard feelings for Inre tionde(only a little). Max är väldigt stolt över att vara bäst på att vara sämst på städtävlingen och bär sjundeplatsen med stolthet. Kvällen avslutades med massvis med kramar vilket var väldigt mysigt. Imorgon lämnar några Al:are oss och det är lite sad men vi ser fram emot att träffa de nya Al:arna!

Tack och hej leverpastej!(:vegansk:)

-Shoutout till Borgen

-Shoutout till grön vita bröderna

XOXO Linepine, Maxpax, Maltepalte, Astridpastrid & Månspåns

HP Ebba lurade konfirmanderna innan vattenkriget.
Vattenkrig!
Drängbasen Sven deltog i vattenkriget med stor energi.