Lägerblogg

Lördagen den 20 november 2021

Vi har lite beslutsångest nu om hur vi ska inleda den andra bloggen men.. aa… tjena bloggen!

Dagen började med att vi blev väckta med lite dramatisk opera musik. Det blev några omtagningar men tillslut fick de till det. Efter det gjorde vi i ordning oss. Vi fick lite fritid innan kapellets klocka ringde. Vi inledde då dagen med en UNDERBAR allsång i kapellet. Sedan sprang alla in då det var frukost dags, det bjöds på mackor, yoghurt och hade djupa konversationer. Efter det hade vi vår allra första lektion, som handlade om böner samt att vi övade på några psalmer.

Morgontrötta som vi var gick vi till Sundborns-kyrkan där vi fick testa hur det är att vara på en gudstjänst. Vi hade med oss våra mobiler så jag (Hilja) offrade min mobil för att lägga till alla på Snapchat, så vi kunde starta en gruppchat. När vi var klara så gick ner till Paletten (Coop). Vi köpte allt från godis till äppeljuice, fråga inte varför. Därefter gick vi en tipspromenad där vi fick svara på frågor om Sundbornsgården. När vi var hemma bjöds det på middag (lunch) och vi fick tonfisk i en sås med ris, men det var många som påstod att det var kyckling. När vi hade ätit upp fick vi en ganska lång rast och då samlades alla konfirmander själva och körde pekleken, vi hade riktigt kul!  

Senare på kvällen fick vi även reda på att det stod lika mellan High-five och Guds barn i tipsrundan, så vi avgjorde resultatet med en sista fråga och då vann High-five. De fick dela på två chips påsar och massa godis, men bäst för dem att de delar med sig med alla ;). 

Innan det hade vi en pysselstund där vi bland annat fick göra våra frälsarkransar, vi hade även en lektion om dem. För att sprida lite positiv glädje gjorde vi även armband med fina budskap som vi senare lade i en hög och så fick vi en slumpmässig senare av ledarna. Vi hade även en massa namnlekar och andra lekar, bland annat fruktsallad, memory och uppställning i olika ordningar utan att prata. Till exempel längd och ålders ordning. Därefter gick vi till kapellet för att ha en kvällsbön, där vi fick sjunga och be. Efter det fick vi en tio minuters rast där vi mest satt och chillade i brasrummet, men det blev lite kaos när vissa började kasta kort. Innan kvällsmaten hände en liten incident…kan man säga. Våra käre vän Viktor blev inlåst på toaletten då handtaget gick av. Han var inne i tjugo minuter innan vi fick ut han, men vi har ingen aning om hur. När alla var samlade (även Viktor) sjöng vi en liten bordsbön innan vi gick för att äta. Ikväll bjöds det på gröt vilket var riktigt smarrigt (cred till Jenny).

Nu sitter vi här och skriver denna blogg (Hilja, Maja och Harry), men dagen är inte slut ännu utan det finns mycket mer saker på vår lista för kvällen, bland annat GODNATT KRAMAR!!! Det finns fler saker men det är våran hemlis så det får ni inte veta ;).

Sov så gott, puss och kram! <3

Besök i Sundborns kyrka

Oskar instruerar hur man skapar en frälsarkrans

Nästan hela härliga konfirmandgänget. Vi saknar Emily och Tekla!

Fredagen den 19 november 2021

Hej alla föräldrar, hoppas ni har det trevligt där hemma!

När vi kom hit så började vi med att ta en sovplats i våra bestämda rum. Efter det så satte vi oss i matsalen och lärde känna varandra sedan var de kvällsmat (middag), det blev tacos. Efter de samlades vi på vinden och lekte lekar därpå gick vi till kapellet och övande inför completorium. Efter de gick vi och bäddade sedan blev det ännu mer roliga lekar! Sen blev det det riktiga completoriumet, och nu äter vi kvällsfika// Nils, Oskar och Frans

Lördagen den 2 oktober 2021

Klägli var jätte lyckligt idag.

Vi vaknade idag som glada pigga personer. Vanlig frukost(gröt). Sedan så arbetade vi ute på gården, vi flyttade  på grenar, tog ner volleybollnätet och tog undan ute möbler. Vi fick den legendariska fikan med mariekex, frukt och saft. JÄTTE GOTT! Vi hade diskutioner om hur man skulle vara en bra AL.

MIDDAG senare blev chili sin carne med ris och pasta. DET VAR JETTE GOTT.! Vi gick tipspromenad efter lunchen. Den var rolig och lång. Vi fick gå till paletten. Sen chilla vi galet tills det var dags för fika där vi fick massa godis som var över från i somras. Vi chillade galet igen efter fikat. Sen var det KVÄLLSMAT de blev risnuddlar och korvstrågan off med grillkorv i. Efter de blev de lilla julafton och sedan tog vi de chill dill till kvällsfikat med filrutor och alisebröd. 

TACK FÖR DENNA GÅNGEN NI ÄR DE BÄSTA FÖLJARNA PÅ BLOGGEN NÅGONSINN!! 

PUSS OCH KRAM 

FOPPA MED SMÅ DELAKTIGA INGMAR, KASPER OCH KLÄGLI!

Fredagen den 1 oktober 2021

Idag har vi kommit till gården igen och det var as kul för man ville ju träffa alla igen. Alla kom sent utom typ 5pers, men fint folk kommer ju sent så…… Pga det så blev det var middagen runt 1 och en halv timma försenad men den var ändå lika god, det var nudlar och kyckling wok. Efter maten så bäddade alla sina sängar och sen så var det lekar på vinden. Sen det var det det efterlängtade completorium i kapellet och Kajsa sjöng lika fint som vanligt. När klockan ringde så var det dags för kvällsfika och våra älskade Alise bröd och te. Efter ett långt kvällsfika så var klockan runt halv tolv och det var dags för godnatt kramar och att borsta tänderna. När AL kom tillbaks till vinden och alla vi DK låg i mitten i en hög så sjöng de en godnatt sång för oss. En timma senare så låg alla på Sundbornsgården och sov i lugn och ro eller? 

Mamma och pappas blogg 2021

Kära konfirmerade barn!

Nu är det 9 dagar, 3 timmar, 49 minuter och 6 sekunder sedan vi alla var tillsammans senast.

När vi skriver detta tänker vi tillbaka på de underbara tre veckorna på gården. För ni fick ju faktiskt bara tre. Ni fick klara er utan en förträff, påsk och med bara några få zoom-möten med oss (som inte alltid var de mest lyckade) och andra ledare och trots detta tog ni er till gården ändå. Detta är otroligt imponerande och modigt! Många av kände ingen eller kanske bara någon men efter detta har ni kanske fått en eller flera vänner för livet.

Från att ha släppts av den varma julidagen lite smått nervösa och osäkra för hur veckorna skulle bli vet vi nu hur bra allting blev.

Dessa osäkra 14/15 åringarna minns man knappt utan det man kommer minnas mest är det otroliga gänget ni blev och hur ni som individer alla blommade ut under lägrets gång till så härliga personer. Det har varit underbart att ha fått hänga med er och vi kunde inte vara stoltare.

Honda, Emily, Ian, Peder, Freja, Elly, Anton, Sune, Kasper, Raphaël, Ellen, Jenny, Svante, Quigley, Dagmar, Neo, Sixten, Foppa, Svedung, Lovisa, Phoebe och Ingmar.

Tack fina ni för allt! Utan var och en av er hade lägret verkligen inte blivit det samma. Tack för alla fina stunder, alla nattningar, Ior och eran kärlek till honom och all glädje som ni spred på gården. Vi saknar er jättemycket och det känns tomt utan er. Även fast det känns som en evighet tills vi ses igen är det bara 59 dagar, 20 timmar, 37 minuter och 20 sekunder och när ni minst anar det är vi tillbaka och det känns som att tiden stått stilla sen i somras.

Tusen kramar från mamma och pappa!

DK21 ni äger!!!

Fredagen den 23 juli 2021

Idag var det speciellt.
Vi började dagen med morgonbön. Sedan var det frukost som vanligt. Efter det gjorde vi oss redo för att åka till kyrkan, trodde vi. Men Tobbe hade lurat oss, vi skulle öva sångerna för kyrkospelet i kapellet i stället.
Sen var det fritid och de flesta passade på att skriva i minnesböcker. Alla har en egen som alla andra får skriva hälsningar i. Boken är förbjuden att titta i innan man är på väg hem. <
Sedan så var det dags för middag (lunch). Asiatisk gryta med nudlar blev det idag.
Vi hade det chill fram till klockan 16, då vi skulle vara i kyrkan för generalrepetition.
Efter det var det snabbt hem, äta kvällsmat (fiskpanetter), göra de sista förberedelserna och sticka iväg till kyrkan för kyrkospel.
Vi laddade och peppade varandra det sista och sen var det showtime.
De flesta var nervösa men det lättade med tiden och stämningen blev bättre och bättre. På slutet var stämningen på topp och de flesta var jätteglada över den succé vi nyss gjort.
mötena med nära och kära var uppskattat hos många.
Nu ska vi maxa sista tiden tillsammans innan vi skiljs åt.

Ha det gött, vi ses snart!

Ellen och Peder

Torsdagen den 22 juli 2021

Idag blev vi väckta av YMCA framförd av en ledare.

Sen var det morgonbön i kapellet. Hela bönen var ett stort mysterium och vi sjöng låten Mysterium fyra gånger.
Vem hade planerat det? Inte var det Tobbe.

Sedan var det dags att äta frukost. Det blev gårdagens rester av färgglad mjölk och fil. Hade man tur fick man rosa, lila eller blå fil och mjölk, men hade man otur fick man grön. Det ser inte så gott ut tillsammans med flingorna.

Efter frukosten skyndade vi oss som galningar för att komma till kyrkan i god tid så att vi kunde repa igenom kyrkospelet några sista gånger inför kvällens genrep som vi skulle ha för AL.

Vid 1 var vi tillbaka på gården och skulle äta lunch. Det blev mycket goda och knapriga potatisbullar. Mycket bra jobbar K2.

På fritiden skrev vi i minnesböckerna. Vi skyndade oss och skrev i så många som möjligt för dagen efter ska de in.

Sen var det kladdkaka och i väg till kyrkan för att repa en sista gång. Mitt i repet kom AL. Så då var det dags för genrep. Alla tyckte att det var väldigt kul och allt gick bra.
Sedan gick vi hem och åt. Resten av kvällen gjorde vi inte så mycket. Och det var absolut sovnatt så alla gick och la sig.

Honda, Sune och Elly

Onsdagen den 21 juli 2021

Imorse började dagen med att Tesla kom in med en väldigt peppande låt och började dansa. Vissa låg kvar i sängen och andra gick upp för att ta en morgondusch. efter kapellklockan hade ringt var det morgonbön som handlade om vatten.
Efter morgonbönen var det frukost, på frukosten blev vi bjudna på grön mjölk vilket var lite annorlunda. efter frukosten åkte vi till kyrkan för öva för konfirmationen. efter det åkte vi tillbaka till gården för att ha middagsbön och sedan middag.
Till middag blev det restfest med massor av olika vegetarisk mat att välja ifrån. Efter middagen så har vi som vanligt fritid och alla går runt och gör vad som helst.
I mitten av allt frid så ringer klockan för att vi ska åka tillbaka till kyrkan för att denna gång få våra konfirmationsbilder tagna och sedan öva på kyrkospelet.
När allt är klart och tiden är rätt så åker vi alla hem för att inte missa kvällsmaten vilket händer klockan 18.00. efter alla är mätta och glada går vi bort från bordet för att göra oss redo för kvällsaktiviteten. idag var det ledar-spex vilket var väldigt roligt att kolla på med dem olika spelen och dåliga skämt från ledarna. När kvällsfikat hände därefter blev det alicebröd vilket alla tycka var väldigt välbakad.
En kort tid efter blev det completorium och därefter godnattkramar. Det är så långt vi har kommit idag,

Tack!

Peder, Kasper och Foppa

Kajsa väntar på att få sällskap av konfirmander och ledare…

Här står fyra av dem och väntar på instruktioner från fotograf Helene.

Nu börjar det se  bättre ut.

Ledarspex 2021

Syskonkamp.

Funny Bunny. Ny mästare är Foppa som även slog rekordet genom att få in 28 marshmallows i munnen.

Tisdagen den 20 juli 2021

Någon AL kom in och väckte oss imorse, vi vet inte för vi sov.
Sedan blev det en strålande morgonbön. Gröten var god imorse. Riklig sälta = perfa. Efter frullen hade vi en helt vanlig lektion. Vi skulle göra klart dessa tal till konfan. Redovisning tror jag det kallas, kopplat till Gud, utefter vad vi lärt oss. Bl a om döden, förlåtelse, frälsarkrans och jox på gården.

Middagen. Den såsigaste lasagnen dågonsin producerad. Vissa skulle gå så långt att kalla det soppa. Väldigt god. Och vegetarisk. Fritid, lite bad.
Men sen hände något. Tobberone sa “Nu ska vi cykla till kyrkan och ha rep inför kyrkospel. Vi tog med all rekvisita i Bengtz-mobilen. Den fick stanna där över natten. Vi repade och såg efter vad som kunde förbättras. Sedan hade vi kvällsmat på typ en gång när vi kom hem. Efter den måltiden som bestod av: Teryaki-lax med nudlar. Och grönsaker.
Vi började med verkstadsmässa strax efter den enastående goda middagen. Temat var Barnprogram. Pippi theme spelades tre gånger under nattvarden. Lol.

Kvällsfika. Sova. You know how it ends.

Neo, Ingmar och Dagmar

Måndagen den 19 juli 2021

Dagen började med att Tobbe kom in och väckte oss genom att sparka tofflor och bedöma bäddning på sängarna. Cred till tobbe för bra väckning.
Efter väckningen var det kapell som vanligt och åt normal frukost. (nytt för idag josen räckte hela frukosten och blev över)

Efter frukosten hade vi lektion med våran  fantastiska lärare Kajsa. ( Millan säger hej från köket). Innan middagen (aka lunch) var det som vanligt middagsbön. Det blev återigen RESTFeST till middag med köttbullar bröd och pulled pork. Molle äger i köket.
Molle var också den som hälften av alla sprang in i på natten, därför hade många av oss fafnu – frivilligt arbete för nattligt utespring. (OBS, inte frivilligt. )
Efter fafnun eller fritiden så var det dags för fikia. Det var chokladbollar och fa-bollar (chokladbollar med allt äckligt i) och en aningen ogräddad sockerkaka som smakade som pannkakssmet.
Sen var det kyrkospel då vi tränade på sånger och scener som såg lite mindre bra ut. Till middag var det “chili sin carne”, alltså chilli utan kött med sås. Detta åts med ris och vatten.Sen kom Tumba och vi visste var som väntade – hans långa historia som skulle leda till att någon fick diska. Efter en aningen förvirrande historia kom vi fram till ordet se = Svante och Ellen fick dessa.
Vi fick order av Ester och Tobbe att sätta på oss bra skor, sedan var det dags för Olympiaden guld, silver, broMs. Idag var det dragkamp. Den togs hem av lag BÄB-IF (bättre än bengtzzz idrottsförening).
Vi fick oskcå reda på att övre tionde vann städtävlingen och de ficjk marängswish. Nu är Millan förbannad för de glömde lämna disken.  Sen var det dags för kvällsfika och  det blev en aningen salta men goda grötbröd.
Nu är det dags för de traditionella godnattkramarna och sen är det absolut sovnatt.

Tack och godnatt

Svante, Lovisa och en aning frånvarande Raphael.