Lägerblogg

Söndagen den 18 oktober 2018

Vi startade dagen med att säga hej då till Stella som skulle åka på gymnastiktävling.
Efter det var det frukost och städning av rummen.

Vi promenerade till kyrkan där det var mässa med Kajsa.

Efter en smaskig lunch blev det dags för hej då-kramar!
Om fem månader ses vi igen!

Lördagen den 17 oktober 2018

Tjabba looba alla som läser detta.

Idag har vi haft en rolig dag. Vi började dagen med en morgonbön efter våran första natt på gården. Efter bönen åt vi frukost, ett av våra 100 mål idag.  Sedan hade vi en lektion om olika symboler inom kristendom och våra vardagliga liv, många glömde pärmar men det gick bra ändå. Vi pratade om frälsarkransar  senare gjorde vi även egna fransarkransar, godis fick vi också.  Vi lekte mycket under dagen, exempelvis en lek som heter samurai. Tipspromenad hann vi också med. Vårat lag vann såklart. Till middag blev det korv och kvällsmaten blev lax. Middagsbönen den fick flytta för att få plats med tipspromenad.  Efter kvällsmaten hade vi Completorium. Nu ska vi till vinden och sjunga.

Maja & Harald

Fredagen den 16 november 2018

När vi kom hit så blev varmt välkomnade av både ledare och föräldrar. Sedan hade vi en lång och lärorik genomgång av det vi kunde förvänta oss av förträff. Sedan sa vi hejdå till föräldrarna. Vi gick efter det till våra rum och fick lägga in våra saker där.  När vi hade gjort det så skulle vi köra namnlekar för att lära känna varandra bättre. Vi åt sedan kvällsmat som bestod av tacos. Därefter skulle vi bädda våra sängar och göra oss hemma i rummen.  Vi lärde oss också hur det skulle vara att ha ett completorium som var ett sätt att avrunda kvällen där vi sjöng och bad. Sedan tog vi oss tillbaks till vinden där vi hade lekar bland annat kram leken för att lära känna varandra bättre. Vi hade efter det ett riktigt completorium det innan var för att lära oss hur det går till. Efter det så sa alla god natt till varandra och man skulle sedan byta om till pyjamas. Alla satte sig i en ring på vinden och då kom alla andra upp och sjöng för oss. Därefter gick alla tillbaks till sina rum och de flesta gick och la sig.tack för en bra dag!

Fredag och lördag 5 och 6 oktober 2018

Hejsan alla familjer där hemma! 🙂

Dagen började med att vi väcktes av Birger och Frans. De spelade skohorns-fiol och gitarr. Det var underbart vackert, iallafall till en början… Sedan hade vi en lektion om hur man är en bra-AL. Efter lunchen blev det dags för att gå en tipspromenad. På vägen tillbaka stannade många på Paletten för att köpa energi till den sista nattens bravader…som DK. Efter lunch delades det ut kvarglömda kläder, Felix fick jackpott på kalsonger. Efter detta blev det dags för lilla julafton, en aktivitet då man skriver komplimanger på folks ryggar. Klockan nio ringde klockan till trosvandring. En oerhört kall trosvandring som slutade med gråtkör i kapellet (trots att det inte serverades soppa till middag). Nu njuter vi av vårt sista kvällsfika och inväntar spänt till att få natta AL. Godnatt en sista gång från oss DK!

Illustratör: Märta, Frida, Julia

Molle, Isak och Vera njuter av den kalla men soliga och vackra morgonen.
I väntan på tipspromenaden.
På väg ut på en klurig tipspromenad.
Kajsa och Tumba
Auktion. I år var det fyra stora säckar med kvarglömda kläder och annat. Mycket hittade hem till sina ägare, men långt ifrån allt.
Lilla julafton. Alltid lika mysigt.
De här orden associerar vi till Sundbornsgården.

 

Lördagen den 21 juli 2018

Idag var den största och viktigaste dagen hittills på lägret. Idag konfirmerades våra 25 barn. Våra kära konfirmander är inte konfirmander längre.

Ni föräldrar och vårdnadshavare som hämtade våra barn idag känner kanske att de är lite annorlunda från de barn ni lämnade. Förstå då att de bara är tre veckor äldre men samtidigt även ett helt läger visare.

Vi kommer sakna våra barn så vi hoppas att ni tar hand om dem tills vi får göra det igen nästa gång vi ses.

 

All kärlek och tack för en fantastisk sommar,

Pappa Olle och Mamma Agnes.

Torsdagen den 19 juli 2018

Även denna kväll blev så sen att det inte blev någon blogg.Istället får ni njuta av bilder på sommarens ledare.

Lägerpräst Kajsa med prästpadawan Birger
Lägeransvarig Oskar
Pappa Olle och mamma Agnes
Fritids- och kyrkospelsledare Stina och Anna
Drängbas vecka 1, Sven tillsammans med Oskar
Husmor vecka 1, Molle tillsammans med Olle
Drängbas vecka 2 och 3 Tumba tillsammans med Kajsa
Husbröder vecka 2, Emil och Magnus
Husmor vecka 3, Lovisa, tillsammans med Anna, Stina och Agnes

Onsdagen den 18 juli 2018

I dag blev det så sent innan ledarna hade spexat klart att ingen hann skriva blogg.

Innan dess hade vi haft konfirmandfotografering i kyrkan.

Fotograf Helene fixade konfirmationsfotot med fast, van och humoristisk hand.

Ledarspexpublik
Syskonen Kämmerling kämpar i Ljusleken
Familjen Sundborn

Tisdagen den 17 juli 2018

Hejsan svejsan lemoncurd!

Kan ni gissa vilka som är tillbaka? Svaret kommer i slutet om ni inte listat ut det än. Idag är det tisdag och på lördag är det konfirmation vilket betyder att det är mycket förberedelser till det. Vi blev väckta av kastrullslammer och efter det morgonbön. Frukosten var väldigt seg för de flesta efter nattens bravader ( i härberett igen woho), flera dk:s men även al hade under natten blivit av med deras kuddar vilket menas med att de har fått fafnu. Efter frukosten så var det dags för lektion och det enda vi jobbar med är att förbereda oss till konfirmationen, vi ska inte berätta för er vad vi planerar.

Sedan var det middagsbön och middag, det blev tacos. En stor succé blev det och maten tog slut snabbt. Efter det var det fritid men Wilma hade inte fritid utan fafnu och fick istället slita i över trettio graders värme, Tuva hade inte fafnu utan var istället och badade. Sedan var det fika och de flesta försökte pluggade in sitt manuset till kyrkospelet som vi fick igår kväll (ont om tid jaaaaa).

Nu när lägret börjar lida mot sitt slut är väldigt många sjuka, värmen gör inte saken bättre utan skapar solsting och gör att man måste dricka mycket.

Sedan satt vi alla dk:s på cyklarna och begav oss till kyrkan för att öva på kyrkospelet. Det tog lång tid och vi hann inte ens igenom hela manuset innan vi behövde åka hem till kvällsmat. Det serverades fjällpasta vilket inte var en hitt hos just oss (Wilma och Tuva) men vissa andra gillade den. Efter det var det kvällsaktivitet och vi började med att dansa bugg med Olle som coach. Sedan kom suprisen och det var att vi skulle åka och bada!! Vi åkte ner allihopa till vattnet och där serverades det läsk, snacks och frukt. Vi badade och hade en supermysig stund i solnedgången med hela gänget. Vi (Tuva och Wilma) gillar att leka med blåleran som finns vid vattnet. Vi brukar även kriga med andra och Tuva hade otuven (hahaha) att bli insmord med hemsk blålera (som är dock väldigt mysig).

Efter det kom vi hem till mässa i kapellet och sedan kvällsfika. Nu ska vi göra en mycket rolig sak som kallas lappleken, ni får se vad det är om ni konfirmerar er här eller om någon du känner berättar för dig 😉

Puss och kram lemoncurd;;))))))

Från era favoriter Wilma och Tuva löv u gajs<3

Buggkurs med Olle

Mys vid badplatsen

Mys vid badplatsen

Måndagen den 16 juli 2018

Tja tja bloggen!

Idag väckte Molle oss med den franska nationalsången, antagligen eftersom de vann VM. Sedan hade vi en helt vanlig förmiddag MEN PLÖTSLIGT KOM DET ÄNNU ETT VATTENKRIG!!! Det var en blodig strid med armar och ben om flög. DK-killarna gjorde ett taktiskt beslut och gömde sig i härbret och tjejerna klättrade uppför brandstegen upp till Biskop. (ett rum i stora huset) Till middag åt vi korv-stroganoff med ris vilket var smaskigt. Till kvällsmat hade vi mysmiddag, det innebär att alla var fint uppklädda. Vi åt spaghetti och köttbullar. Därefter la vi oss mysigt på vinden och ledarna läste texter och vi lyssnade på musik som de valt. Vi låg där i ungefär 1 timme och efter det var det completatorium. sedan åt vi kvällsfika där vi fick aliciebröd. Snart blir det godnattkramar och sömn eller……

Puss puss godnatt

Vera, Felix och Frida

Vattenkrig

Mysmiddag