Lägerblogg

Påskdagen den 1 april 2018

Guten Tag Blog. Heute war ein guter Tag für Jesus. Das haben wir auch gemacht, nachdem wir eine Nacht geschlafen hatten, dann hatten wir nachts schlaflos. Aber als wir zur Kirche gingen, wurden alle noch müde. In der Kirche erhielten wir Narzissen und KOSTENLOSE Süßigkeiten, so dass es trotzdem gut ging. Als wir zurückkamen, mussten wir extrem leckere Essen essen. Als wir Kirchenspiele hatten, haben wir Szenen aus der Bibel gemacht. Es ist offensichtlich, dass wir eine konvergente Gruppe sind. Der Tag endete mit einem emotionalen Sonntagsmesse. Laufen! Saubsauger!

Påskafton 31 mars 2018

Hej stalkers!

Dagarna går fort här men ändå känns dem längre än vanligt (Inga mobiler?)  Tyvärr så kan vi inte säga att vi saknar er för vi har det bäst här HA HA! Vi började dagen med sovmorgon till kl 8.45, det va najs. Frullen var god enligt alla. Dagens städtävling gick till grabbarna och deras Bobsaft-vin-nattvard och fika. Lektionen var jätterolig (jen<—-) Efter middagen så gick vi en tipspromenad och det slutade med att gruppen ”Prisa Gud” vann två påsar chips och vi andra vann luft. Efter det var de kyrkospel och det var jätte kul eftersom vi fick spela upp våra egna teatrar. Eftersom det är påskafton fick vi påsksupé. Vi fick dessutom måla ägg, det blev allt ifrån porträtt till jesuskycklingar. Sedan fick vi efterrätt som bestod av glass och varm hallonsås eller piggelin med hallonsås för veganer och laktosintoleranta Sen var det fika och sedan lek på vinden med alla. Completorium hände sedan och vi sjöng Lucas favorit låt (nr 56). Idag har Klara och Ebba fått sina smeknamn, Lulu och Stampe och igår fick Simon S smeknamnet Sälen.

Nu är det snart godnattkramar som Sälen tycker är udda (vi arbetar på förändring av det…)

Hej då

//Lucas, Stampe, Tuva och resten på Sundborn!

Tipspromenad på väg mot Löfnäs gård.
Kajsa, Tumba och Oskar bildade eftertrupp.
Sundbornsån
Tipspromenad i solskenet.
Påskaftonsbuffé
Påskaftonsbuffé

Kortleken
Kortleken
Stina leder Kortleken

Långfredagen den 30 mars 2018

hejj<3333

Idag blev vi väckta av AL igen. Dom hade med sig en högtalare och spelade ”Black in Black” av AC-DC på högsta volym och skrek med i tonerna. Det var en bättre väckning än igår men ändå ganska dålig och jobbig. Som vanligt hade vi 45 minuter innan kapellklockan skulle ringa och vi alla spenderade den tiden på olika sätt. Vi körde våran morgonbön och sen käkade vi frukost.

Efter frukost så hade vi konfirmander våran första städtävling. Killarna var ganska sämst men dom fick 4 poäng<33333XDXD!!! Tjejerna var fett med bäst och fick fett med poäng. Vera och Skrollan (DK Agnes) leder.

Sen så tog vi våra otroligt trötta kroppar (som absolut sov hela (i sin egen säng heheheh not) natten) och traskade iväg till kyrkan. Det var en mysig, vacker och kall gudstjänst och vi stannade vid paletten efter och köpte proviant för kommande nätter.

När vi kom tillbaka hade vi en del fritid och alla samlades som vanligt i Biskop och i Irmas säng som under natten var tom (hej mamma).

Här hade vi också en middagsbön emellan (edit)

Efter det så käkade vi middag/lunch och vi åt pannkakor. Seel (Simon) åt 10 stycken, Vilhelm åt 5 och Irma åt 2.

Efter det tror vi att vi hade lektion och några av oss föll i en kort blund men det märktes inte. Vi läste i Bibeln.

Sen hade vi kyrkospel och vi lekte många dramalekar. Det var jättekul och alla killar blev plötsligt ganska otråkiga.

Sedan var det kvällsmat, det serverades fisk med lite andra saker och alla blev ännu en gång väldigt mätta.

Efter maten maten hade vi en gemensam kvällsaktivitet där vi svarade på många diskussionsfrågor angående mobbning osv. Det var lite Jesusrelaterat också.

Sedan körde vi nattbön och nu sitter alla och äter, utom vi så nu ska vi äta.

Det var den här dagen och det här  långa blogginlägget.

Sov gott alla våra chokladbitar och krucifix, det ska vi göra hoppas vi.

Av: Simon! (seel)

Promenad till långfredagsgudstjänst i Sundborns kyrka
Utanför kyrkan i strålande marssol.
Långfredag i kyrkan
Mys i solen.
Via Dolorosa. Bra och djupa samtal om mobbing och relationer.

 

 

Skärtorsdagen den 29 mars 2018

 

Idag väcktes vi att AL stormade in i sovrummen och slamrade med kastrull lock. Morgontrötte släpade sig alla till kapellett för att be morgonbön. Efter en solig frukost var det dags för var det dags för den första lektionen som handlade om Jesus, påsk och förlåtelse. Vi fick även egna biblar Sedan hade vi en mysig middagsbön med kombinerad middag (lunch). Efter det hade vi en gemensam sångstund och därefter åt vi ännu mer mat. Vi blev introducerade till det kommande

En vacker, men kall dag.
Stina anländer med den olympiska elden! Let the games begin!
Taggade ledare. Molle, Martin och Lovisa
Kramleken! Naturligtvis!
André och Line leker kramleken.

onsdagen den 28 mars 2018

Hej alla nära och kära!

Igår kl. 18 välkomnades alla konfirmander med varma kramar från alla AL och ledare. Efter att alla hade hälsat på varandra var det dags för kvällsmat och vi njöt av den goda tacon. Sedan lekte vi en del namnlekar för att lära känna varandra bättre. Det var väldigt kul men vi blev snabbt avbrutna av kapellklockan, som signalerade att det var dags för Completorium. Efter det åt vi ännu mer mat i form av kvällsfika. Klockan elva togs vi emot av godnatt sång, godnatt kramar och lite småprat med pappa Olle. Eter många om och men låg (de flesta) i sängen och vi var redo för nästa dag.

Kramar från alla konfirmander, ledare och AL.

Sofia, Alice och Anton

Påskens första samling på Vinden.
Stina instruerar inför skapandet av altarduken

Många händer tillsammans bildar mönstret på årets altarduk
Vi beundrar resultatet av kvällens skapande.

söndagen den 12 november 2017

Tja tja bloggen!!!!!!!!!!!

Vi började morgonen med gitarrspel och sång från Magnus och Stina. De framförde When you say nothing at all med ”roman keating” (om det stavas så?).

Sedan så blev vi bjudna på frukost och Irma blev ledsen för att det goda brödet tog slut. De flesta åt gröt och fil förutom vissa som åt vitt, rostat bröd.

Sedan så städade alla sina rum. Det gick ganska fort och alla hjälptes åt ganska bra.

Efter det så tog vi en promenix till kyrkan för att delta på högmässan. Där tog nästan alla nattvard och de som inte gjorde det blev istället välsignade. Nattvarden smakade olika från person till person men de flesta tyckte den var ganska så äcklig. Utan vinet så smakade den typ ingenting, man kan jämföra smaken med smörgåsrån.

När vi kom tillbaka efter det så lekte vi kortleken och alla tyckte den var rolig. Gustav vann.  Efter det åt vi lunch och det var ”rest fest”. Vi avslutade med att krama varandra och säga hejdå.

Vi har haft en jättekul förträff och det känns som att alla känt varandra mycket längre än två dygn. Till nästa träff hoppas vi att vi ska lyckas med att smita ut på natten utan att Oskar kommer på oss 🙄

pusspuss alla ledare och konfirmander, ni är bäst <333

/Irma, Wictoria & Gustav

Vi hann leka lite på söndagen också. Kortleken är alltid kul.
Konfirmandgänget. Till påsken blir vi ännu fler, för då kommer Klara och Simon S också! Det gillar vi!

lördagen den 11 november 2017

Hej alla föräldrar och nära och kära!

Idag började vi våran dag med att bli väckta med världens ”finaste” godmorgon-sång. Sen fick dem lata sova vidare och andra fick göra sig i ordning. 45 min efter väckning ringde kyrkklockan och det var dags för morgonbön. Sedan var det frukost. Efter det var det lektion, där vi fick göra våra egna frälsarkrans-armband. Sedan var det fika och efter det fick vi lära oss om vad varje pärla symboliserar.

Efter det var det dags för middag med en middagsbön före såklart! 🙂 Efter ca 1 timme gick vi ut på en tipspromenad ute i regnet som ledarna förberett, varenda grupp gick fel och vi var dyngsura och iskalla när vi kom hem. Men som tur var fick vi fika som belöning. Ok, vi får egentligen fika hela tiden men det lät bättre att säga att det var som en belöning..

Sen hade vi en till lektion där vi lärde oss om kristna symboler. Efter det var det kvällsmat och sen massor av roliga lekar och aktiviteter som gjorde att vi kom närmare varandra. Efter det ringde klockan och vi hade ett completorium. Direkt efter det var det kvällsfika och nu sitter alla på vinden och har det roligt tillsammans. Snart är det kramdags och natti natti.

Tack för att ni har läst våran blogg idag!

Kramar från:

Wilma, Anton och Vera och såklart alla andra på Sundbornsgården.

Genomgång av alla pärlorna i Frälsarkransen.
Hela förträffsgänget! Vi saknar Simon S och Klara!
För första gången gick konfirmanderna tipspromenaden baklänges. Fast det var inte riktigt meningen.
Grått och lite regnigt, men mysigt!
Hela kvällen blev det lekar på vinden. T ex levande memory.

Fredagen den 10 november

Hej alla föräldrar!

Idag när vi kom hit var alla lite nervösa och pirriga men efter ett fåtal löjliga men roliga lekar släppte det. Lekarna har varit allt ifrån att slå på golvet till att klättra runt på stolar. Vi har också fått en grundlig kurs i hur man kramas. Nu har vi ätit mycket och haft vår första gudstjänst, det kändes bra. Vi har lärt oss någon konstig ”munksång”. Snart är det dags för godnattkramar och sedan är det natti-natti utan utespring.

God natt från Frida, Simon, Märta och resten av alla lyckliga konfimander.

Vi inledde med en lång informationsrik korvstoppning.
Sedan blev det tacomys!
Vi började leka på en gång!
Anna och Stina visade hur en riktig sundbornskram går till.
Ingen lekkväll på vinden utan Kramleken

Lördagen den 7 oktober 2017

Hejsan, idag har vi haft en väldigt händelserik dag! Det började med att hobos väckte oss tidigt, för tidigt… Sedan hade vi morgonbön och det gick bra! Vi käkade frullen och sen hade vi utbildning in how to be an AL. Vi skrev hur man som al skulle bete sig! Det höll vi på med till middag, efter det så hade vi en ytterst knasig tipspromenad. Man fick handla på Paletten. Vi hade sedan fika och skrev fina saker på lappar utdelade till var och en. Efter det så auktionerades alla kvarglömda kläder från sommarens läger. Vi hade middag och sedan trosvandring. Nu har vi haft completorium och fika, snart dags att sova(:

// Franz, Maja och Emil

Konfirmanderna fick låna sina telefoner för att fylla i en utvärdering från Svenska kyrkan.

Samtal om vad som kännetecknar den perfekta AL:aren

Lilla julafton! Ego-boost!

Olle och Martin lagar magiskt god mat.

Auktion på kvarglömda kläder och andra saker.

Fredagen den 6 oktober

vi blev tvingade att blogga…. GODNATT! Sven äter macka. LEDARNA HAR MÖTE. DANIEL GÅR OCH HÄMTAR EN MACKA. Winnie och Katja gör oss sällskap. Simba kommer förbi och äter en macka. Tumba kommer och drar ett skämt. Snart är bloggen slut. Hejdå! Det bästa var ändå att få träffa alla på gården igen och nu väntar en mysig kväll tillsammans. Mvh Daniel och Erik