Måndag 15 juli 2024

Wassup the blogg is back!

Idag väcktes vi som vanligt vid åtta snåret, däremot idag av kastrullock. Därefter ringde kapell klockan för morgonbön. När vi kom in i kapellet möttes vi av något skumt. Vissa ledare hade peruk, andra kjolar och vissa inritat ansiktshår. Det var även inget instrument som bidrog till låtarna. Detta berodde då på att ledarna hade ombytta roller hela vägen fram till middag. Men som vanligt kort men mysig förberedelse för en god frukost. Till frukost var det hembakat bröd, flingor och juice. Sen för oss på DK berörde vi oss snabbt till rummet för städtävling. Det var en konstig bedömning av “låtsas föräldrarna” då de gav alla rum minuspoäng.

Vid 10 så ringde nästa klocka inför lektion Även på lektion var det skillnad, vi hade då Tobias som lärare men i form av Spåls. Första lektionen halvan handlade om olika symboler inom kristendomen. När vi fick en välbehövlig paus med fika fick vi oss mariekex och saft. Tillbaka uppe på vinden och till lektion så fick olika övningspapper till exempel rebusar. 

Sedan var det dags för middagsbön. De DK som höll i den hade klätt ut sig till Bolibompa och tjuren Ferdinand. Nu var det dags för käk och falafelrulle. Det smakade bra. Under vår två timmars fritid var det bara två på hela gården som hade fafnu… kunde det verkligen stämma? 

Men de som faktiskt hade fritid cyklade ner till badplatsen för ett kallt dopp. Därefter cyklade några vidare till palleten och sedan var det bara chill på SBG, fritiden avslutades med chokladbollar och saft.

När klockan ringde igen var det dags kyrkospel. Vi började med att fixa rekvisita innan regnet ändrade på planerna. Vi sprang upp på vinden och fick för första gången sen vårt fulla o klara manus, även rollerna delades ut. Imorgon åker vi till kyrkan för att öva.

Kvällsmaten var annorlunda för idag var det…. finmiddaggggg! AL bad alla sätta på sig finkläder. På borden kunde man direkt se en massa läskflaskor vilket gillades. Till varmrätt blev det lady o lufsen, spagetti o köttbullar. Det avslutades på bästa sätt med glass och maränger.

Det blev en mysig kvällsaktivitet när ledarna bad alla ta med sig sina madrasser samt täcke, kudde upp på vinden. Ledarna läste upp fina kärlekstexter med relaterade låtar…. alla ungdomar slaggade. Efter någon timme ringde ännu en gång kapell klockan och det var dags för det älskade completorium. Som vanligt var det väldigt lugnt och mysigt. Sen blev det kvällsfika med vår nya hp, det blev smarrigt grötbröd. Nu är alla trötta och vill sova, tack och godnatt. Kram från Kim, Ruben och Emrik