Lägerblogg

Söndag 9 april 2023

Idag väcktes vi av en väldigt unik låt, vi lämnar den biten till Irma och Ester.

Sedan begav vi oss till kapellet för morgonbönen där vi sjöng en massa olika visor som allihopa låter likadant. Efter en lång men mysig bön var det dags för frukost, mackor (som är hårdare än tegelstenar) <3, yoghurt och slajmig GRÖT!!! allas favvo (inte Thomas). Efter frukost är det alltid städtävling… Tjejerna bjöd till med museum, skönhetssalong och en riktigt bra bar där älskade Alice stod som bartender. Trots att tjejerna kom med mycket tog killarna hem hela spektaklet, de bjöd till med “Tjuren Ferdinand pjäs”. Folkes skådespeleri var fenomenalt men ingenting slår Pelles inlevelse som tjur. Efter mycket skratt och genomtanke av spexen tog vi en promenad till kyrkan. Gudsstjänsten var jäääääääääääättelång och en bäbis skrek hysteriskt i bakgrunden. Många valde även att bli “mini döpta” lol. Sedan återvände vi till vårt kära hem, där bjöds det på en fett pyttipanna (bokstavligen) och sedan var det dags för en lektion me Dumle. Vi lärde oss hitta i bibeln… bla blaaaa. Slutligen var tiden kommen för kyrkospel där vi förnyade sagor, de bästa var Foppa och Greta (rödluvan) Folkes och Thomas SÖG. (cap) Trötta och hungriga barn fick en massa mat tillslut, det var kycklingwok. Och efter det hände en sak som ledde till evigt trauma, nämligen trosletning. Trosvandring gick ut på att alla DKs var blindfolded och blev ledda av en ALare. Först kom man in i en ritual, sedan bar man på ett kors ute i kylan och fick gå runt i cirklar, när man redan var gråtfärdig av de senaste händelserna fick man vinäger och grus pressat in i käften. Vi avslutade kvällen med att gå till kapellet där Greta ramlade in i en byrå och sedan så hade vi våran sista nattbön ihop på ett par månader. 

det var kapitlet om söndagen på sundborn,

författare-Joker, Feta Greta, hasse anderson.


Lördag 8 april 2023

Tja Tja bloggen, mår ni bra allesammans?

Idag blev vi väckta med ‘’life is a highway”. Killarna gick och tog en kall dusch precis som tjejerna. Kön var lång vilket gjorde att några kom lite sent till kapellet. Efter en fantastisk morgonstund blev det lite gott bröd och flingor till frukost, vissa vågade på sig gröten. Efter den kulinariska måltiden var det dags för kyrkospel! Kyrkospelet var en händelserik upplevelse där vi konfirmander blev indelade i grupper och fick spåna idéer för vårt framtida mästerverk. Det blev en paus med gott fika med frukt, kex och saft. Efter den givande fikastunden blev det dags för middagsbön. Vi sjöng fina låtar och därefter åt vi middag då vi fick broccolisoppa med smör och bröd. Efter en lång och skön paus efter middag gick vi på en tipspromenad som bland annat frågade om hur många körkort som fanns i ledargruppen, hur många låtar det finns i sånghäftet och massa annat. På väg hem stannade vi självklart vid paletten och köpte godis och glass. När vi kommit hem hade vi en till fantastisk händelserik och jätterolig kyrkospelstimme. Vi lekte bland annat “Tolken”, “Humörbilen” och “Levande tavlan”. Sen blev det dags för kvällsmål, då våra fantastiska kockar lagade en hel påsksupé! Under påsksupén blev konfirmanderna och AL:arna blandade vid borden. Alla fick varsin lapp med en pinsam sak man behövde göra under supén. Senare på kvällen var det dags för AL och DK att blanda sig igen då vi lekte många roliga lekar som “Påsk-amöba” och “Toki-toki-tonga” medan andra barn gjorde frälsarkransar. Sist men inte minst hade vi completorium då vi sjöng massor av fina sånger. Denna fantastiska dag fick ett kort avslut med en “absolut sov natt” vilket behövdes för att vi ska vara pigga på den sista heldagen på Sundbornsgården.

Puss och kram skumbanan från Emil, Alice och Henrik.

Torsdag 6 april 2023

Lite fel ordning på dagarna men bättre än ingenting 🙂

(Läs på dalmål för en bättre upplevelse) Nu undrar ni vad vi gjorde denna underbara
skärtorsdag: jo- det ska vi berätta. Vi vaknade av att några AL:are sjöng en jättedålig remix av Emil i Lönneberga. Efter frukosten hade vi en städtävling med hemligt resultat, sen hade vi två jättelååånga lektioner som var jätteintressanta för att vi pratade om olika dagar runt påsken. Till middag fick vi Chili con carne med ris, och enligt Foppa var det den BÄSTA CHILI CON CARNEN NÅGONSIN! Modern fyllde år också så det blev tårta och saft som fika. Efter kvällsmaten var det olympiad och sen lekte vi Hi Ha Hoo och musik-memory och åt kvällsfika extra tidigt. Sen hade vi mässa i kapellet då vi fick nattvard, vilket var jättegott (tycker vissa). Efter det var det supersent så vi hade God natt-kramar men ingen sång. Vi tyckte God natt-kramarna var jättemysiga.

Puss och kram alla föräldrar!
Vänliga hälsningar från Hilja, Quigley och Bollnäs
De som faktiskt skrev bloggen var Miranda, Sixten och liteeeeeeee Kanins

Fredag 7 april 2023

tjatja bloggen!!!!

idag är det den 7 april aka långfredagen 🙁 vi blev väckta en välbehövd kvart senare med fantastisk gitarrmusik. vi fick en riktigt god och stärkande frukost. efter frukosten hade vi städtävling med roliga spex (adjunkt va bäst). sen var det dags att bege sig till kyrkan, det var en trevlig stund med en kunnig och helt amazing präst. vi blev tagna av stunden medans våra magar kurrade efter godis. som tur så gick vi förbi paletten på vägen tillbaka och köpte välförtjänta snacks +vi fick våra mobiler vilket vi uppskattade (speciellt GB). när det var dags för middag blev alla helt galna när vi såg pannkakor på bordet. under middagen blev det alluminium bollsfight med två arga föräldrar där det till slut utdelades FA till någon som börjar på O och slutar med scar… 

På lektionen efter fick vi lära oss massa olika symboler. Det var svårt men bättre än igår. lektionen bjöd även på sudoku och sen blev det saft!!!! Det bjöds på chokladbollar men de som hade otur fick en liten överraskning… (förgiftade bollar typ) efter lektionen var det kyrkospel där det lektes lekar och alla kunde visa upp sina riktigt dramatiska skådespeleri. Det tyckte vi var riktigt skojigt! 

Efter det fick vi riktigt smarrig kvällsmat, men sen var det dags för via dolorosa. Det tyckte vi var viktigt och bra! Det tog sin tid och då var det dags för completorium, vilket var riktigt trevligt. Nu bjuds det på kvällsfika vilket är gott och snart är det dags för godnattkramar vilket vi alla ser fram emot!!! Efter det så ska vi få en riktigt god natts sömn.

Ha en fortsatt trevlig dag, puss och hej från Fanny, Annie och Bruno

Shout out till Elmuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 Onsdag 5 april 2023

Hej Hallå!

När vi anlände på sundbornsgården klockan sex på onsdagen den femte april 2023 möttes vi av glada rop, skratt och stora varma kramar. Till skillnad från förträffen var det denna gång arbets-lägrare på gården. 

Till kvällsmat förtärde vi tackos och kopiösa mängder av H2o. Efter den fabulösa kvällsmaten lekte vi den fantastiska leken namnormen som går ut på att säga alla närvarandes namn.

Efter en stund av fritid ringde den fruktade kapellklockan (som även är brandlarmet) och det bar av till kapellet där vi hade completorium.

Efter ett känsloöppnande completorium var det dags att inmundiga kvällsfika (f-ordet som jag använder mest) sen sov vi hejdå!

Puss från Pippi, Johannes och Jacob (och Tessan)

Lördag 19 november 2022

tjatja bloggen idag blev vi väckta klocka åtta, det var ganska mycket för tidigt. Men vi var taggade på att sova ut men det fick vi inte. Alla killarna låg kvar i sängen utom Johannes för han är Chad och en renlig top-G som duschade klockan 8 iskallt. Efter att vi fick lite välbehövd vila efter den tidiga väckningen var det dags för morgonbön i kapellet. Sen käkade vi bränd risgrynsgröt och mackor till frulle-bulle. Riktigt dammigt om jag ska vara ärlig. Efter frullen slipade vi gaddarna och hade lektion om vad vi förväntade oss av det kommande året och så gjorde vi krälsarfransar, det var mycket roligt. Efter det hade vi förmiddagsfika med äpplen, bananer och mariekex. Sen hade vi lektion om bordsbönsånger. Efter lektionen bad och sjöng vi i kapellet och sen blev det middag(lunch). Sen gick vi på tipsrunda och handlade på coopéehhhhh. Vi handlade godiseeehhh. Vi köpte drickeeeeehhhh. Sen fyllde dumle 24 år (nästan farfar) och vi sjöng jamohaleva och åt tårta medan Kajsa spotta bars. Vi fick en förklaring om vad pärlorna på våra krälsningsfransar betydde, det var mycket lärorikt och ett minne för livet. Detta tar vi med oss till ålderdomshemmet!. Efter det fick vi kvällsmat(middag) och de blev pasta bologoneseeehhhhh mumsigt fylligt babbigt. Efter det lekte vi namnlekar på vinden(mänskligt ljudmemmory och slapa-varandra-med-tidning-om-man-inte-kunde-namnen-leken och klapplek). Sen blev det kvällsfika med mackor och inget annat. Sen började vi skriva på den här bloggeneeeehhhhh. Snart är det Completorium och den klassiska nattissus kramissuseeeehhhh och sen lär vi gå och lägga oss men vara vakna till soluppgångeeeeehhhhhnn sen somnar vi.

Godnatt önskar bloggens författare: top-J-giga, primmadonnagworl, primmidonnaboya och primadonnakiddo.

Måndagen 25/7 2022

Hej allesammans!

Detta är mammis och pappis. 

Nu har ni alla kommit hem. Hoppas eran resa har gått bra. 

Det blev väldigt tomt på gården när ni lämnade, och vi saknade er något enormt. Vi är så tacksamma för er och ni har verkligen betytt allt för oss dessa tre veckor. Vi har redan sagt hur vi känner för er i vårat tal så vi bifogar det här under så ni alltid kan komma tillbaka och läsa det: 

Våra älskade barn

Det här är sista gången vi är tillsammans allihopa, som konfirmander och föräldrar. När vi var konfirmander hade vi en otrolig upplevelse här som vi inte har känt sen dess, vi trodde inte det var möjligt. Men sen fick vi komma tillbaka och träffa er. Det har fått att känna likadant som vi gjorde då. Vi har fått vara tillsammans med er. Skrattat och gråtit. Varma dagar och stormiga nätter. 

Vi skulle inte vilja förändra något med vår tid tillsammans. Vi är så tacksamma att det är just ni som är våra barn. Ni har gett oss så mycket kärlek, mer än ni förstår. Bara för att vi tar farväl nu betyder det inte att vi kommer försvinna, vi kommer alltid vilja höra från er och veta hur ni mår. Som vi har sagt tusen gånger så kommer vi aldrig sluta vara era mamma och pappa. Nu är det dax för oss att säga hejdå för den här gången, vi älskar er.

Vi har kämpat genom covid och förklingar, men vi klarade det ändå. Vi är så stolta över er. 

Stora varma kramar från Mammis och Pappis!!

Fredag 22/7 2022

tjaba tjena hallå!!!! BLOGGEN NOVA är tillbaka för att uppdatera er!!!!!

Det enda vi har gjort idag är att ha genomfört vårat otroligt fantastiska kyrkospel för våra mammisar och pappisar.  Men annars har vi haft en banger dag med massor av chill här och chill där.  Några gamla AL:are som vi har haft under veckorna kom tillbaka idag för att kolla på kyrkospel och konfirmation. Två stycken som kom tillbaka var Edvin och Tristan aka föredetta hp som äger btw tack för mackan.

Men idag var det också sista gången som vi DK sjöng i complitorium som DK då ledarna delade ut våra biblar och våran konfirmations bild. Det var därför ganska så många ledsna miner i kapellet. 

Efter kapellet fick vi grillkorv och inatt är det fightclub i herberet. 

BBBBAAANGERRR!!!!!

Shoutout: Edvin och Tristan P.S tack för mackan 

Nova out

Tack för mig leverpastej 

Sista bloggen skriven av DK sommaren 22

See you later aligater dont be a hater!!

Torsdag 21/7 2022

Läget? Här är det lugna puckar.

Idag har varit en fartfylld dag. Morgonen började med en lätt och skonsam väckning från AL i form av någon kärleksvisa. På morgonbönen var det rekordfå individer deltagande, hela gården har gripits av en pestliknande sjukdom (inte så farlig, feber och diverse förkylnings symptom men smittsam är den allt). Sedan blev det frukost där åter igen rekordfå deltagare var inblandade. Efter frukost var det städning av rummen men något vidare städat blev det inte, då nästan alla rum hade minst en sjuk person i dem. Det var faktiskt så illa att endast två lag fick poäng, alla andra fick NOLL med stort N. Kyrkisarna Irma och Erik märkte av den låga entusiast nivån så förmiddagen ägnades sedan åt avslappning där alla helt enkelt fick sova uppe på vinden. Sen åts det middag vilket var tomatsoppa som var väldigt god, och sedan fritid med auktion på kvarglömda kläder. FAFNU hade även utlovats på fritiden men ledarna måste ha varit lika tankspridda som oss för så blev det inte. Vid 3 snåret cyklade vi till kyrkan för att repa innan AL kom tillsist och kollade på vårat genrep. Det blev mycket lyckat och vi fick mängdvis med applåder. Sedan blev det restfest till kvällsmat och efter kvällsmaten blev det kvällsaktivitet som tyvärr är hemligstämplad. Och efter det blev det fika och det är vart vi befinner oss just nu. Hörs imorrn!

Med bästa hälsningar, Glutten och Harry.

Onsdag 20/7 2022

Idag vaknade vi till en kulinarisk musikupplevelse, AL:arna spelade på högsta volym eeee Macarena. Därefter var det race till duschrummet i vanlig ordning och idag var det den lyckligt lottade Elliot som kom först följt av Eddie Grubbström. Nu ska ni få höra på goda och dåliga nyheter! Vilken vill ni höra först?? Aja ni kan inte bestämma så ni får höra de goda först. SBG pesten är äntligen över… men tyvärr har pesten 2.0 tagit över gården, så nu hostar alla som galningar. Till frukosten fick vi höra alla ledarna och Al:arna stämma in i kör till en hemma skriven födelsedagssång till vår älskade Blomman. Eftersom att vi igår hade våran sista lektion var det ett annorlunda schema som konfirmanderna stod inför att utföra. 

På kvällen fick vi en fin överraskning av våra underbara ledare. De hade gjort i ordning ett väldigt fint spex dör vi Al:are och DK:s också blev inblandade. Vi fick utföra svåra utmaningar och delta i olika tävlingar. Vi alla hade väldigt trevligt och kul.

Nu ringer gonattkams klockan!!!!!!!!
GODNATT ALLIHOPA <3333333