Påskdagen den 4 april 2010

GODKVÄLL! Stekarn och bonden här.
Vi har precis kommit in från en pinsam stämning i kapellet. Många kurrande magar vid tystnad och jag=Axel Åberg råkade sjunga med för full hals när sången enbart var till för prästen. Skratten pågick under hela completoriumet och pågår än.

Okej… Vi tar denna dagen från början.

Vi väcktes av en israelisk bröllopssång vid 8-tiden, där sångarna och sångerskorna bestod av al-are och vår käre far Emil på bas. En högljudd och jobbig väckning men väldigt effektiv.

Dagen fortsatte med en hälsosam frukost och sedan bar det iväg till Sundborns vackra kyrka. Några av konfirmanderna gick tidigare för att hjälpa till. Det var en glad gudstjänt med flöjtmusik av bland annat Bach.

JESUS ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN!

Efter det väntade en god middag hemma på sundbornsgården. Maten bestod av rester från tidigare lyckade måltider. Detta hjälpte oss att arbeta bra på lektionen som handlade om påsken. Vi fick också lära oss att räkna ”Bibelmatte”. Kalle visade oss även en intressant demonstration av hur en korsfästelse går till.

Efter en paus med superbt fika bestående av glass hade vi kyrkospel. (Många pluspoäng åt våra trogna fikansvariga Martin och Olle för fikat).

Senare på kvällen fick vi vara med om en väldigt intressant och gripande utställning om mobbning. Utställningen associerade till Jesus färd på via Dolorosa.

Sedan var det dags för den generande tiden i kapellet och nu sitter vi här.

Pussar och kramar från Axel och Lisa.

d5 1
Mamma Emmie och pappa Emil har mutats med paraplydrinkar av sina konfirmandbarn som hoppas på höga poäng i städtävlingen.
d5 2
Solen sken när vi promenerade till kyrkan för påskdagsgudstjänst
d5 3
Fritidsledarna Gustaf och Hedvig med Bianca utanför kyrkan
d5 4
Kalle, Vladis, Emmie och Markus njuter av solen
d5 5
Medan konfirmanderna hade kyrkospelslektion höll Kalle lektion för AL
d5 6
Fanny, Isabelle, Jakob, Henrik och Emilia diskuterar en av bilderna som ingår i Via Dolorosa