Långfredagen den 6 april 2012

Vi vaknade och hade en kort morgonbön i kapellet.
Efter frukosten hade vi städtävling igen, och den vann Pig-rummet (Elin, Emma och Lisa).
Sedan gick vi till kyrkan och det var en långfredagsgudstjänst. På hemvägen gick vi förbi Paletten och när vi kom hem åt vi middag (lunch).
Efter det hade vi vår andra lektion och denna handlade om Bibeln, som vi alla fick varsin av. Vi övade mest på att slå upp olika evangelier, kapitel och namn i bibeln.
Efter lektionen åt vi en väldigt god kladdkaka. Alla fick en liten rast men den skulle man tillbringa i sina rum eftersom vi skulle ha brandövning. Det tog tre minuter och tio sekunder för alla att komma ut och ställa sig på parkeringen.
När vi var klara med brandövningen gjorde vi roliga kyrkospel då vi tränade på att leva oss in i olika karaktärer i korta pjäser. Det tycker vi är väldigt kul.

Vi hade en liten rast sedan var det fiskgryta med aioli. Efter kvällsmaten hade vi Pollemo (grekiska som betyder kamp) där vi hade en frågesport som ledarna vann, igen! 🙁 Efter kampen lekte vi lekar uppe på vinden. Då lekte vi ”älgar och resurser”.

Alla fick fem minuters rast, eller snarare tills det ringde i kapellklockan då det var dags för kvälsbön.

Nu har vi precis haft kvällsfika med Alicebröd, morotsbröd, müslibröd, knäckebröd och te. Snart ska vi gå upp till vinden och ha godnatt kramar. Sedan ska vi sova… Eller? 😛

Hälsningar Martin och Elin.

d3 1
Långfredagsbesök i Sundborns kyrka
d3 2
Kajsa och Stina agerar brandlarm under brandövningen
d3 3
Samling på parkeringen. 3.10 tog det att utrymma gården.
d3 4
Dags för ”Maria går på vägen”. En modern klassiker
d3 5
Vakterna hade skaffat sig varsin fru, som fick en egen vers
d3 6
Maria blir överfallen av riddaren och hennes häst