Påskafton den 19 april 2014

Idag så började dagen med att vi blev väckta klockan 8 som vanligt.
Sedan så hade vi en morgonbön då vi sjöng läste böner och de berättade en historia. Vi var ju hungriga som alltid så vi åt frukost, det vanliga.
På lektionen så samtalade vi om påsken och löste korsord och sudoku. Till fika så fick vi mariekex och frukt.
Senare efter middagen (lunchen) avslöjade AL:arna en hemlighet, de hade gömt fem stycken ägg som konfirmanderna skulle leta upp. Gömställena för äggen var bra och påhittiga, som t.ex i en kastrull i brasan.
Några killar och tjejer fick fafnu natten innan så de fick skotta löv och dra grenar medan vi andra såg på och solade. När alla blev klara så gick vi alla in i våra olympiadgrupper för att sedan gå på en tipspromenad. I början var frågorna rätt så enkla men blev mer avancerade desto längre in i promenaden man kom.
Oscars föräldrar kom med egen hemgjord saft till oss och vi åt kladdkaka för att Vladis fyllde 23 år och ville ha det.
När vi sedan hade fikat klart så hade vi konfirmander kyrkospel där vi hade dramaövningar där vi fick spela upp scener ur olika kända sagor, t.ex rödluvan, prinsessan på ärten och de tre små grisarna.
Till kvällsmat (middag) åt vi påskbuffé, i den så fanns det köttbullar, prinskorv, potatis och ugnsbakad lax. Det var mycket gott. När vi sedan hade ätit klart så var det lekstund där vi bland annat lekte kortleken och ”gillar du din granne?”, vissa fick diska efter kvällsmaten.
När vi hade lekt klart så gick vi till kapellet och bad en kvällsbön. Sedan åt vi kvällsfika och nu sitter vi här och skriver detta. Sedan ska vi ge varandra godnattkramar och gå och lägga oss för inatt är det sovnatt vilket betyder att ALLA måste sova.
Hejdå!

Christopher Östregård och Matilda Pilati Leijonmarck.

pbd5 1
Lektion på vinden med Kajsa
pbd5 2
Oskar och Embla
pbd5 3
Ledarna kopplar av i ledarsoffan
pbd5 4
Påskbordet var utsmyckat med fina påsklappar gjorda av AL
pbd5 5
Konfirmanderna målar ägg

pbd5 6

pbd5 7

pbd5 8
AL njuter av påskbuffén