Tisdagen den 7 juli 2015

Hellu!

Idag har vi cyklat 1,3 mil till Falun.
Det var några fruktansvärda backar men efter ihärdigt trampande och två vattenpauser var vi framme.
Vi började med att spela minigolf. Där var det alltifrån satsiga spelare och hole in ones, till allmänt lajjande och stilpoäng.
Sedan cyklade vi till en kyrka och kollade lite på den, där såg vi också på ”fet-Mats”’s grav och fick även höra lite om honom.
Efter det cyklade vi till en pizzeria där vi åt lunch.
Efter det hade vi två timmars välbehövd fritid i Falun. Under den tiden köpte alla även minnesböcker som sedan kommer att användas sista veckan av lägret. Merparten av oss tog även en sväng förbi hemköp och fyllde på godislagret…
Sedan kollade vi på ännu en kyrka innan vi cyklade till Falu koppargruva. Där gick vi en guidad tur och det var ett moment då guiden släckte alla lampor och allt blev bokstavligt talat kolsvart. Jag har nog aldrig upplevt ett sådant kompakt mörker tidigare.
Efter det så var skorna orangea och byxorna var allmänt förstörda. Några valde att spola rent skor o byxor o cykla hem allmänt genomvåt, medans andra valde att skita i det och låta sina kläder få en orange touch.
Vi cyklade sedan hem, vilket för protokollets skull måste sägas at det är lättare än ditvägen, vad andra än må säga. När vi kom tillbaka, allmänt genomsvettiga och trötta, och inte längtade efter annat än en lång dusch, så upptäckte vi att AL;arna hade tagit slut på allt varmvatten…
Jag kan ju i alla fall säga att man blev pigg av att duscha i iskallt vatten, dock var ju antalet hjärnfrysar man fick något betänksammande. Efter det hade vi massage som kvällsaktivitet, vilket var väldigt skönt efter dagens långa cykeltur.

Birger säger; Birger mår bättre efter gårdagens ”stora smärtor”. Han fick åka bil till Falun medans de andra cycklade 3 mil. Yes.

Hejdå. Många varma Sundbornskramar härifrån //Emma, Emmy och Birger

v2d2 1
Kajsa, Rasmus och Linus spelar minigolf
v2d2 2
Birger, Siri och Elin poserar vid minigolfen
v2d2 3
Hela gruppen samlad vid gruvmuséet
v2d2 4
Här avgår cykelkaravanen hemåt
v2d2 5
Emma och Ayla

v2d2 6