måndagen den 11 juli 2016

Hello hello! Hola hola!

Dagen började som vanligt med kapell och frukost. Sen var det lektion. Vi förberedde veckans middagsböner och diskuterade döden/dödshjälp. Det blev blandade känslor och nej, ingen började gråta haha.

Idag höll Victoria, Katja, Amanda, Saskia och Kalle i middagsbönen. Tema kärlek. På middagens (lunchens) meny stod det restfest!! Det serverades bl a falukorv, ris och lax.

Efter lunchen var det dags för mobiltid! Yeey! Resten av fritiden spenderades till största del inomhus då regnet förstörde planerna om sol och bad.

På eftermiddagsfikat fick vi kolakakor. Sååå mumsigt! Tack AL. Vi vet att ni ansträngde er fastän kolakorna blev ”lite” mjuka <33

Kyrkospelet går framåt. Oscar/kyrkospelsledaren är tillbaka efter bröllop. Så nu slipper Anna vara själv och ta hand om oss dryga barn hahah. Vi har nästan alla scener klara och idag fick vi göra en miniteater av en valfri känd saga eller film.

Kvällsmaten bestod av en vegetarisk currysoppa. Vi saknade Emmie och Stina. Efter maten hade vi verkstadsmassa, då vi fick göra vår egna mässa. Vi blev indelade i grupper. Vissa bakade bröd, andra gjorde vin, spelade musik, spelade teater, skrev förbön eller predikan. Temat var PRIDE. Ett känsligt men glatt ämne och vi tyckte att det var jättemysigt.

Nu har vi precis ätit kvällsfika och ska skynda upp för godnatt-kramar. Inatt är det absolut sovnatt för imorgon cyklar vi till Falun.

//Victoria och Hannii

Tumba är bäst och AL-Lovisa hälsar!

DSC_1810
Lektion med Kajsa
Samling inför verkstadsmässan.
Samling inför verkstadsmässan.
Musikgruppen väljer musik och repeterar i Brasrummet
Musikgruppen väljer musik och repeterar i Brasrummet
Ida, Siri och Hennie pressar vindruvor till mässan
Ida, Siri och Hannii pressar vindruvor till mässan
DSC_1823
Verkstadsmassa i kapellet
Verkstadsmassa med Pridetema
Verkstadsmassa med Pridetema