torsdag den 17 juli 2003

Vi började dagen lite tidigare eftersom vi skulle cykla till Falun. Det är ungefär 1,2 mil dit. Vi hade två vattenpauser för det var jättevarmt. Efter många hoppande kedjor och krånglande växlar var vi framme. Klockan elva var vi på studiebesök i Kopparbergs kyrka. Vi var uppe i tornet, ca 50 meter över marken. Några fick höjdskräck, men utsikten var fin och det var svalare där uppe. Vi åkte och åt pizza. Efter det gick vi runt i stan för att köpa minnesböcker och andra saker. De flesta fick den goda idéen att köpa vattenpistoler, så senare när vi hade samling utbröt ett vattenkrig. Vi cyklade till Falu koppargruva och väl framme var det dags att byta om till lite varmare kläder, eftersom det bara är +6ºC där nere. Vi hade en mycket trevlig guide som hette Gustav. Han visade runt oss i gruvan, och berättade om Fet-Mats och andra som jobbat där nere. Efter det cyklade vi till Lugnet och hoppbackarna. Där fikade vi och några sprang uppför backarna (väldigt jobbigt!!!). Johan, Patrik och Kristian betalade 20 kronor för att få åka hiss upp till toppen av den högsta backen. Dom som inte var i backen hade vattenkrig med en vattenslang som några hittade. Sen var det dags att cykla hem. Vi fick bara en vattenpaus på vägen hem. Jag (My) och Emmy som cyklade nästan sist var jättetrötta på alltihop och gick väldigt mycket i början, men efter några nerförsbackar var det vattenpaus och strax därefter var det en bäck som vi svalkade oss i. Vi cyklade som galningar och plötsligt var vi i Hobborn. Strax efter Hobbornsskylten ligger Sundbornsgården. De flesta åkte och badade eller duschade. Sen var det kvällsmat: varma mackor. Kajsa hade varit i Västerås och hade inte kommit hem än så completoriumet blev försenat. Medan vi väntade tittade vi på Moulin Rouge. Efter filmen var det godnattkramar. Tyvärr fick vi varken godnattsaga eller godnattsång eftersom vi haft filmkväll. Alla var besvikna, sagan och sången är ju det bästa på kvällen!!! Vi gick och la oss, och Mys säng var lagad efter gårkvällens tunga AL:are. Vid tretiden smög sig några konfirmandtjejer ut (Vanja, Sus, Emmy, Sara, My och Linn) till något mindre glada AL-killar som behövde proffsförstärkning av Gustaf. My, Vanja och Sus fick dessvärre FAFNU tillsammans med Jonatan, Johan och Mattias. De andra tre tjejerna hade lyckats smyga in till sig tidigare. Som vanligt blev det lite sömn. God natt!

My och Kristin på ett litet hörn.

Vattenpaus på vägen till Falun
På väg till Falun
Kyrkvaktare Åke Lundin guidar oss i Stora Kopparbergs kyrka.
Lunch på Salladsbaren. Pizza och läsk.
Kristin i Koppargruvan.