Onsdagen den 12 juli 2000

Idag har vi varit i Falun och haft en massa trevligt för oss. För att komma dit så använde vi våra cyklar som alla (eller nästan alla) hade tagit med sig. Alla förutom Fam. Bengtz (inte Kalle förståss), de luringarna, som hurtigt körde förbi oss i sin bil på vägen och bjöd på dricka!
Det var ca 12 km och tog ca 50 min, att cykla vill säga!
Först besökte vi Lugnet, alltså hoppbackarna, där vi fikade. En del av oss åkte också upp i den stora hoppbacken, som är 90 meter hög, och tittade (på utsikten?!).
Sedan cyklade vi vidare till Stora Kopparbergs kyrka för att prova kåpor som vi ska ha till konfirmationen, och när det var klart fick vi gå runt i Falun själva lite.
De flesta av oss skyndade iväg till närmaste bokhandel för att köpa minnesböcker. Efter att ha stått i affären och funderat länge (40 min. för de långsammaste!) på vilken skrivbok vi skulle ha, var vi klara, och faktiskt var det ingen som hade likadan bok som någon annan.
Kl. halv tre samlades vi vid Kristine Kyrka, där vi lämnat cyklarna, och åkte iväg till Falu Koppargruva. Där satt vi och åt pasta sallad på en gräsmatta och väntade på att få gå ner i gruvan. Väl nere fick vi sätta på oss orange ”regnjackor” och hjälmar, och sen åkte vi hiss ner i gruvan.
Guiden berättade många intressanta saker om gruvan, medans vi gick runt och tittade.
När vi kom upp igen hade det börjat mulna, så vi bestämde oss för att åka raka vägen hem istället för att först ta en sväng på stan som vi först tänkt.
Sedan började det regna, regnkläderna åkte på och vi skyndade oss att komma iväg. Jag (Zandra) som var med i den långsammaste gruppen kom hem vid halv sju, helt genomvåt. Det som hade hänt då var kanske inte det första man behövde efter den cykelturen… Våra rum var helt upp o ner, möblerna var omkullvälta, sängkläder och andra saker låg utspridda överallt och på fönstrena stod det skrivet ”DK” med tandkräm…! Det var AL: arna som hade varit framme och haft kul igen, så det blev bara till att börja städa . Nu ser det mesta ut som vanligt igen i alla fall, och snart ska vi gå och lägga oss.

Zandra + en smitande Oscar och en ännu mer smitande Janicke.