Konfirmation lördagen den 22 juli 2017

Erik, Millan, Victor, Ellen, Isak, Agnes, Oscar, Felicia, Simon, Amanda, Lucas, Meia, Västerås, Maja, Hugo, Ebba, Daniel, Ella, Emil, Ester, André, Adina, Franz, Josefin.

Fantastiska, fantastiska konfirmander.

Vi är så himla, himla glada att vi har fått hänga med er hela påsken och sommaren. Från förträffen när ni va blyga och nervösa, via påsken och nu under sommaren då ni blommat ut och växt och utvecklats något enormt, allihop av er.
Vi har varit både frustrerade, irriterade och stundtals arga på er. Men det är ingenting jämfört med hur glada och lyckliga ni har gjort oss den störta delen av lägret. Det kanske känns som att tiden har sprungit iväg, och att det bara var någon dag sen ni blev avsläppta här på gården. Men vi har hunnit med en hel del under de här tre veckorna.

Vi har bland annat haft dop i vårat fina kapell. Det var så fint och mysigt att få va med när ni; Adina, Oscar och Lucas döptes. Vi har cyklat tillsammans till Falun. Vi vet att vissa av er tyckte det var nervöst och jobbigt, men ni klarade det allihop och vi är otroligt stolta för hur ni genomförde den dagen. Det var kul att hänga med er, och vi hann spela minigolf, käka pizza och gå ner i gruvan tillsammans. Ni har städat helt galet bra och era spex har varit sjukt roliga och påhittiga. Allt ifrån Pirates och Ninjor till Dårhus, sektintagningar, Julafton, bröllop, trosvandring, spökhus, yogaklasser, hippie-möten och spabehandlingar. Det har varit så himla kul att se vad ni har hittat på och sett hur ni gått all in för det (nästan) varje morgon.

Vi har haft lektioner tillsammans med Oskar och Kajsa. Ni har fått lära er en massa om Jesus och Gud men också om varandra och er själva. Vi fick ha en lektion med er och vi blev otroligt stolta över er inställning till jämställdhet och det var kul att höra er diskutera något som ni verkligen brinner för. Dessutom har ni ju skrivit och framfört ert alldeles egna kyrkospel. Tänk att ni tillsammans har skrivit ihop hela det – och tänk vad bra det blev! Vi var sprickfärdiga av stolthet igår när vi fick se er spela upp det som ni kämpat och slitit så hårt för.

Och sen har vi våra favoritstunder, kvällsnattningarna. Bästa stunden på dagen oftast, när vi får hänga med bara er. Höra era tankar och funderingar, vad ni tycker om, vad ni inte tycker om. Det har varit så mysigt att få avsluta alla dagar med att bara hänga med våra favoritbarn.

Nu har ni åkt ifrån oss och lämnat ett enormt tomrum efter er. Det har varit tomt utan er ikväll och vi kommer att sakna er mer och mer för varje dag som går. Vi kommer sakna era härliga skratt och fina leenden och vi kommer sakna era kramar och era roliga kommentarer. Vi kommer sakna era avgrundsvrål av lycka när ni vunnit städtävlingen och vi kommer sakna er allsång i matsalen. Vi kommer sakna att dra ut era stickor och att springa upp och ner för trappen med alla halstabletter vi kunde hitta. Vi kommer till och med sakna allt tjat om att ni ska vara tysta och allt tjat om att ”nu måste ni faktiskt springa till cykeln för annars kommer vi för sent”.

Vi kommer sakna er våra fina, fina, fina barn!

Så lova oss nu alla fina älskade barn att ni hör av er ofta och att vi ses i oktober igen. Vi tycker så fantastiskt mycket om er och kommer sakna er så mycket att det gör ont.

Miljoner pussar och kramar från mamma och pappa!