Fredagen den 19 juli 2019

Hej bloggen! 
Konfirmanderna och AL:arna sitter just nu och grillar korv nere vid grillplatsen, utmattade efter en lång dag med förberedelser och slutligen framförandet av årets kyrkospel. Därför får fritidsledarna Arvid och Max ta över dagens blogg, och det gör vi med nöje då vi tar varje tillfälle att berömma konfirmanderna för dagens strålande insats – och strålande var den, från början till slut. Veckor av hårt arbete lönade sig, och de bjöd på en underbar föreställning. 
Under för- och eftermiddagen drog vi igenom spelet utomhus i blåsvädret för att känna på hur det kan vara att prata i en miljö där man verkligen måste kämpa för att få rösten att höras. Därefter drog vi ledare ner till kyrkan för att kontrollera att all rekvisita och ljudutrustning var på plats och i ordning – och här vill vi ge ett stort tack till vaktmästaren Johan som hjälper oss med det sistnämnda och en hel del annat varje år. 
Vi var såklart nervösa innan det började, trots att vi aldrig tvivlade på att konfirmanderna skulle greja det perfekt. Vi alla kände nog efteråt att det hela gått över väldigt snabbt, och att det i stunden varit riktigt kul. När applåderna dundrade omfamnade och tackade vi varandra, och lättnadens tårar rann; lättnad över att vi fullbordat och presenterat den bästa versionen av spelet vi kunde givit. 
Det blev en fin avslutning på dagen då alla konfirmander fick sina Biblar, signerade av oss ledare och med utvalda citat understrukna till var och en. Som avrundning vart det sedan en mysig mässa i kapellet med stämningsfull sång och fina texter. 
Tack ni föräldrar för att ni har så begåvade barn. Vi är lika stolta som ni. 


Kram och godnatt! Max o Arvid