Lördagen den 3 juli 2021

Dagen startade med att vi blev väckta av våra skrikande AL-are. En stund senare bad vi morgonbön och åt sedan frukost. Klockan 10 hade vi sedan vår första lektion. Vi lärde oss om de vanligaste kristna tecknen, gjorde sudoku och tränade på trosbekännelsen. Mitt i lektionen fick vi en fika-paus. På lektionen fick vi sitta i grupper och gissa vad symbolerna betyder. Det var väldigt lärorikt och det var väldigt roligt att få diskutera och prata med andra konfirmander än man tidigare gjort.

Vi åt middag klockan 13. Det blev spenatsoppa och sallad och varje person fick en halv minibaguette var. Vi fick också reda på vilka som hade fått FAFNU / FA: Frivilligt Arbete För Nattligt Utespring / Frivilligt Arbete. De som fått FAFNU / FA fick utföra olika arbeten, t.ex. kratta löv, klippa gräset eller arbeta i köket. De andra hade fritid och de flesta åkte och badade.

Efter fritiden var det dags för att fika igen. Denna gång fikade vi hembakta bullar. (Tack AL ) Sedan gick vi upp på vinden för vår första kyrkospels-lektion med Tobias och Ester. Först gick vi igenom vad ett kyrkospel var: ungefär som en teater om det vi lärt oss på våra lektioner. Därefter gjorde vi några lekar, bl.a. ljudmemory och känslobilen. Ljudmemory innebär att två personer går ut i rummet. Resten av deltagarna parar ihop sig två och två för att komma på ett gemensamt ljud. De två deltagarna kommer in igen och ska då försöka para ihop paren genom att lyssna på varje persons ljud. Känslobilen innebar att fyra stolar togs fram och placerades som fyra bilsäten i en bil. En förare plockar upp en liftare som är på ett visst humör. Hela bilen ska då få samma humör. När det sitter tre liftare och en förare i bilen som alla har samma känsla måste föraren komma på en ursäkt att avlägsna sig. Då plockas det upp en ny liftare och så fortsätter leken.

Ett tag senare var det kvällsmat, vegetarisk tacopaj. Sen hade vi kvällslek med Tobias och Ester. Vi dekorerade en altarduk genom att måla på varandras händer och sedan trycka ner dem på duken. Vi använde röd, gul, grön, blå och lila färg. Efter att vi tvättat oss rena från all färg gjorde vi frälsarkransar.

Därefter gick vi till kapellet och hade Completorium. Vi sjöng, reflekterade och gick igenom frälsarkransarna. Efter det hade vi kvällsfika och ska nu sova (och busa).