Långfredag 21 april 2000

Dagen inleddes med morgonbön i kapellet.
Eftersom det var långfredag, och man på skärtorsdagskvällen klätt av altaret var det tomt.
Sedan blev det frukost som bestod av en portion gröt med äppelmos.
Efter städningen, då alla fick fyra i betyg, var det konfirmandlektion, med Daniel och Kickan vår mamma och pappa. Den innehöll mycket bibeluppslagning. Efter lektionen hade vi middagsbön. Lisen kunde inte läsa ”Melchisedek”, så Kajsa fick hjälpa till.
Efter det åt vi fiskgratäng, som Oscar och alla andra tyckte var god.
Sedan var det långfredagsgudstjänst i Sundborns kyrka. Det var givande. Därefter var det fika. Kakorna var så goda att vi åt upp allesammans, och på kvällen hade vi trosvandring som gick ut på att en person skulle leda en annan, som hade bindel för ögonen, genom gården.

Erik Å, Magdalena, Oscar, Sofia