Måndagen den 8 juli 2019

tjena bloggen!

idag har vi cyklat till Falun. det tog hela dagen. men dagen började med att några ledare kom in och väckte oss genom att skrika (sjunga) någon konstig sång. De väckte oss lite tidigare än vanligt eftersom vi skulle cykla till Falun. vi gjorde oss i ordning för dagen och efter frukost började vi cykla. först cyklade vi till hoppbackarna i Lugnet. där fikade vi och de som ville fick gå upp i ett torn och titta på utsikten., Malla och Johanna var långsamma och kom därför efter alla andra för dem var så dåliga på att cykla, Malla råkade åka ner bland buskarna i ett dike och rullade ner  i en häst hage, sedan tyckte dem att det var för tight med jeans så dem tog av sig sina hoodies och jeans och använde hoodisarna som mjukisbyxor vilket funkade jätte bra. Malla och Johanna kom fram ungefär en timme efter att alla andra hade kommit. Efter att vi varit i hoppbackarna så cyklade vi och åt pizza på Amorita i Falun. Sen fick vi fritid i Falun  i typ 2 timmar och sen cyklade vi upp till gruvan och gick ned i den de  va kul för dom släckte ner så det blev helt mörkt och man kunde inte ens se sin hand framför ansiktet. Efter vi varit i gruvan så cyklade vi hem igen och på vägen hem så stannade vi och sa hejdå till Simba för hon skulle åka hem:(  Det var väldigt mycket uppförsbackar men vi klarade oss väldigt bra förutom att Emil och August krockade i en nedförsbacke och August ramlade ner i diket så han låg med ansiktet ner i marken och hans trekvartsbyxor gick sönder i knäna, Emil klarade sig med lite skrapsår men hans gant t-shirt gick sönder i armhålan och det såg ut som att han hade lökat sönder för det blev smutsigt i armhålan också. Men bortses från det så var det en riktigt rolig dag i Falun.

På morgonen bar det iväg, ivrigt påhejade av AL
Vattenpausen var välkommen.
Vid foten av hoppbackarna i Lugnet blev det fika.

Vi avslutade dagen med ett besök i Falu gruva.