Lördagen den 20 november 2021

Vi har lite beslutsångest nu om hur vi ska inleda den andra bloggen men.. aa… tjena bloggen!

Dagen började med att vi blev väckta med lite dramatisk opera musik. Det blev några omtagningar men tillslut fick de till det. Efter det gjorde vi i ordning oss. Vi fick lite fritid innan kapellets klocka ringde. Vi inledde då dagen med en UNDERBAR allsång i kapellet. Sedan sprang alla in då det var frukost dags, det bjöds på mackor, yoghurt och hade djupa konversationer. Efter det hade vi vår allra första lektion, som handlade om böner samt att vi övade på några psalmer.

Morgontrötta som vi var gick vi till Sundborns-kyrkan där vi fick testa hur det är att vara på en gudstjänst. Vi hade med oss våra mobiler så jag (Hilja) offrade min mobil för att lägga till alla på Snapchat, så vi kunde starta en gruppchat. När vi var klara så gick ner till Paletten (Coop). Vi köpte allt från godis till äppeljuice, fråga inte varför. Därefter gick vi en tipspromenad där vi fick svara på frågor om Sundbornsgården. När vi var hemma bjöds det på middag (lunch) och vi fick tonfisk i en sås med ris, men det var många som påstod att det var kyckling. När vi hade ätit upp fick vi en ganska lång rast och då samlades alla konfirmander själva och körde pekleken, vi hade riktigt kul!  

Senare på kvällen fick vi även reda på att det stod lika mellan High-five och Guds barn i tipsrundan, så vi avgjorde resultatet med en sista fråga och då vann High-five. De fick dela på två chips påsar och massa godis, men bäst för dem att de delar med sig med alla ;). 

Innan det hade vi en pysselstund där vi bland annat fick göra våra frälsarkransar, vi hade även en lektion om dem. För att sprida lite positiv glädje gjorde vi även armband med fina budskap som vi senare lade i en hög och så fick vi en slumpmässig senare av ledarna. Vi hade även en massa namnlekar och andra lekar, bland annat fruktsallad, memory och uppställning i olika ordningar utan att prata. Till exempel längd och ålders ordning. Därefter gick vi till kapellet för att ha en kvällsbön, där vi fick sjunga och be. Efter det fick vi en tio minuters rast där vi mest satt och chillade i brasrummet, men det blev lite kaos när vissa började kasta kort. Innan kvällsmaten hände en liten incident…kan man säga. Våra käre vän Viktor blev inlåst på toaletten då handtaget gick av. Han var inne i tjugo minuter innan vi fick ut han, men vi har ingen aning om hur. När alla var samlade (även Viktor) sjöng vi en liten bordsbön innan vi gick för att äta. Ikväll bjöds det på gröt vilket var riktigt smarrigt (cred till Jenny).

Nu sitter vi här och skriver denna blogg (Hilja, Maja och Harry), men dagen är inte slut ännu utan det finns mycket mer saker på vår lista för kvällen, bland annat GODNATT KRAMAR!!! Det finns fler saker men det är våran hemlis så det får ni inte veta ;).

Sov så gott, puss och kram! <3

Besök i Sundborns kyrka

Oskar instruerar hur man skapar en frälsarkrans

Nästan hela härliga konfirmandgänget. Vi saknar Emily och Tekla!