Tisdag 11 juli 2023

Hej hoppsan allihopa där hemma!

Idag väcktes vi av att våra kära ALare kom inspringande genom dörren med en guldig cykel(den bästa väckningen hittills). Vi fick en KORT stund på oss att duscha etc. sen bar det av till morgonbön. När vi gick uppför kapelltrappan så välkomnades vi av den gamla bangern Bicycle av Queen:). Efter någon minut av huvudskakande och fotstampade började morgonbönen som handlade om cykelfärd (mycket vackert).

Dagen fortsatte med cykeltema efter att frukosten var förtärd. Då hoppade alla DK på sina cyklar (iallafall de som var friska) och begav sig till Falun. När vi anlände till Falun så gick vi upp till en utsiktsplats och mumsade på lite bullar. Efter att vi hade kollat på utsikten ett tag så tog vi den fina glashissen ner och spelade lite minigolf(en viss ginger var bäst). Sedan cyklade vi in mer i centrum av Falun och åt pizza till lunch. 

När vi hade ätit upp så drog vi in mitt i stan och hade två timmars fritid. därefter gick vi in i kyrkan i Falun. Efter vårt korta kyrkobesök satt vi oss på cyklarna(och i bilen) och förflyttade oss till falu koppargruva. vi knackade tre gånger på dörren för att visa bergatrollen att vi hade anlänt ner i de skimrande djupen. Det blev en liten rundvandring nere i djupen som var full med olika spännande saker bestämde vi oss för att gå upp och såklart var det en härlig känsla att känna solens varma strålar på huden igen.

Vår korta tid i falun tog snabbt slut och vi behövde sätta oss på cyklarna hem (men inte mamma som har tagit sin lediga dag som hon ska spendera i Leksand:( ). När vi kom hem blev det mesta som vanligt igen fika, completorium o.s.v. 

Godnattkramar från Sixten, Johannes och Cummin