Söndagen den 6 juli 2014

Vi började dagen med att bli väckta av Otto, Henrik, Sven och Hannes som spelade Knife Party och Skrillex (Dubstepmusik) på hög volym i en bergsprängare.
Idag hade vi ingen morgonbön eftersom att vi skulle hålla i Sundborns Kyrkas Gudstjänst här på gården. Kajsa var prästen och höll i hela gudstjänsten. Under predikan pratade hon om en bibeltext som vi konfirmander diskuterade i grupper för några dagar sen om en son som slösat allt han fått i arv och han ägt, då han sedan vänt tillbaka mot sin fader och blivit mottagen med fest då avundsjukan bröt ut hos den andra sonen.

Efter att Gudstjänsten var klar så hade vi alla ett gemensamt kyrkkaffe då det bjöds på kladdkaka med saft. Därefter åt så åt vi vår sista lunch tillsammans med vår “husmor” som hade gjort en buffé med rester. Under maten fick vi reda på veckans resultat på städartävlingen och övre 10:e vann, det var första gången i Sundborns historia som övre 10:e vann.

Efter att vi alla hade ätit upp vår mat och sjungit från bords så tog alla konfirmander sina cyklar och ställde sig på ett led för att ge sig av mot Carl Larsson-gården. När vi var framme vid gården så stötte vi på några problem, Natashas kedja hade hoppat och Matildas hjul hade typ gått sönder. Men det störde oss inte från att bli guidade runt i Carl Larssons hus. I Carl Larssons hus fick vi i två grupper se mycket fina tavlor av Carl Larsson och broderier av Karin Larsson som var Carls fru. Turen gick på ungefär 50 minuter och alla var väldigt trötta efter turen då det var väldigt varmt inne i huset.

Efter att vi kommit hem från Carl Larsson gården så hade vi en snabb fika innan vi hade Kyrkospel. På kyrkospelet gjorde vi övningar för att träna på att framföra drama, vi fick i grupper olika bibeltexter som vi skulle framföra med en annan version av den.

Som kvällsaktivitet så gick vi till en brännbollsplan där vi hade match, Dk mot Al:arna. Självklart så vann ju vi DK ;).

Puss och kram från alla oss konfirmander, mamma och pappa

// My, Christopher och Zlatan

v1d7 1
På promenad till brännbollsplanen
v1d7 2
Amanda och Peter på språng från tredje bas. Jesper övervakar dem.
v1d7 3
Christopher, Emil, Samuel och William tar det lite lugnare.
v1d7 4
Varvning på gång!
v1d7 5
Ville tar lyra
v1d7 6
Konfirmanderna firar segern