Lördagen den 4 oktober 2014

Tja!

Vi började med en kort och spontan sovmorgon. Som de gamla rutinerna så var det morgonbön. Frukosten kommer då naturligt efteråt. Frukostfriden förstördes när Christopher kom till gården, men alla blev ändå glada över det.
Vi hade sedan vår allra sista lektion någonsin som konfirmander, hur man blir en perfekt AL. Den gamla runtinen förmiddagsfika håller fortfarande i sig, mariekex och banan. Lektionen fortsatte därefter och då kom det även på tal om hur man blir en ledare här på SBG. Tydligen vill inte mamma Lakto bli kyrkospelsledare…
Sedan fick vi ”frivilliga” bära bord och stockar. Middagsbön var det lite senare och naturligtvis middag på det. Vi lekte lekar, fick en minimal fritid och gick sen på en tipspromenad (tickspromenad). Frågorna var knappast relevanta och hade ingen som helst koppling till SBG. Alla tog en avstickare till Paletten.
Ännu en kort fritid och sedan eftermiddagsfika. Dagen till ära blev det kanelbullar. Sedan hade vi något som kallas för Lilla Julafton, där man skriver snälla saker på lappar som var fasttejpade på ens rygg. Sedan blev det kvällsmat, som var en tacobuffet. Underbart god! Vi fick veta vem som vann tipspromenaden och vem som vann städtävlingen sista sommarveckan.
Sedan var det tänkt att vi skulle ha trosvandring, men pga. det kyliga vädret ställdes det in. Istället blev det ”auktion” av kvarglömda kläder. Det var faktiskt roligare än vad det låter. Och sedan lekte vi lite till. Vi hade sedan en liten tävling igen. Man var i det lag som var under tipspromenaden och varje lag skulle komma på 5 frågor var. Sedan skulle alla frågor besvaras av alla lag och det vinnande laget blev (föga förvånande), ledarlaget. Men vi tror att dommaren var mutad. Vi lekte ännu lite mer och tillsist blev det Completorium med efterföljande kvällsfika. Alicebröd!! En riktig SBG klassiker. Nu blir det god natt kramar.

Kramisar från Mystiska My och Mysiga Molle!! 😀

d2 1
Samling för att ställa undan sommarmöblerna
d2 2
Sittstockarna från grillplatsen bärs in för vintern
d2 3
Vladis och Olle fixade till den nerblåsta presenningen

d2 4

d2 5
Tipspromenad i det underbara höstvädret

d2 6

d2 7