Onsdagen den 4 juli 2018

Tjena alla nyfikna päron

Idag har vi haft det skoj, vi väcktes ganska halvhjärtat av några tråkiga AL som gick in och enbart sa ”GODMORGON” och sen bad om ursäkt för det. Många rum sov ända tills kapellklockan ringde för att dem helt enkelt inte vaknade.

Efter morgonbönen så var det god frukost och sen var det städtävling. Killarna försökte skrämma mamma och pappa med kändis-masker medans tjejerna dödade Linn och sedan bad så att hon återuppstod.

Lektionen handlade om Jesus och när det tillslut blev fika så var alla väldigt snurriga av all forskning och fakta om hans liv. Eftersom det var en så ”Fin” dag så skulle Klas ta en lägerbild på oss konfirmander. När vi stod där på trappan så fick vi en liten överraskning av alla AL. Helt utan förvarning så föll vatten över oss, och sedan kom vatten från sidorna, och sedan kom vattnet framifrån. På nolltid var historiens mest orättvisa vattenkrig igång. Alla AL har förmodligen inte hört ”Sparka inte på den som ligger ned” för det räckte inte för dem att bara blöta ned oss, linser flög ur ögon och folk halkade och vattenlådor revs isär. Men alla tyckte fortfarande att det var väldigt kul och några AL fick tillbaka också.

Efter det galna vattenkriget så fick alla byta om och sen var det mer lektion. Tillslut så ringde kapell-klockan och vi fick lyssna på middagsbön som hölls av Sofia, Wilma, Vera och Vilhelm. Det var jättefint och dem pratade om saknad och uppoffring.

Sen var det dags för middag och det blev en vegansk grönsakssoppa men det behövde tillsättas lite mer salt. Vid middagen berättade ledarna om vilka som skulle få fafnu, dem som hade varit och härjat nätterna innan. Dem som fick fafnu jobbade istället för fritid medans dem andra cyklade och badade.

Efter fritiden var det kyrkospel där vi delade in oss i grupper för att prata om temat på det kommande kyrkospelet på konfirmationen. Det var många bra idéer som framfördes så nu har vi bra tankar om hur det kommer bli.

Sen var det TACOS!!! Alla var överlyckliga och vi lämnade matsalen med mätta magar för att gå till brännbollsplanen. Det var konfirmanderna mot AL och det blev en jämn match men AL vann tillslut. Men vi konfirmander var ändå glad över vårt fina samarbete.

Nu var det dags för mångas favorit stund på dagen, completorium för att sedan ha kvällsfika. Efter vi skrivit klart bloggen så ska vi ha godnatt kramar och sova.

// Sofia, Ebba och Noac