Torsdag den 5 juli 2018

Hej min vän!

Idag har varit en lång dag, eftersom den började igår. Det var så att alla (Till och med Lärkan!!!) lyckades dra på sig FAFNU, vissa lyckades till och med skaffa sig dubbel FAFNU för andra gången i rad. Vi nämner inga namn men Irma och Skrållan var sig aldrig riktigt lika efter att ha skrubbat ur gårdens bajs- och kompostfyllda soptunnor.

Dagen började med att varenda kotte hade förlorat sina kuddar. Ont i nackarna och i vissa fall tandkrämströtta släpade sig de arma lägerdeltagarna till morgonbön. Vid frukosten delades kuddarna ut till sina rättmätiga ägare. Efter frukost plingade klockan och de var dags för konfirmandernas lektion med Oskar, då både Kajsa och Klas flydde fortet igår och inte lär komma tillbaka förrän på lördag.

När lektionen avslutades plingade klockan än en gång, men vid detta tillfälle till middagsbön som hölls utav Elin, Simpan, Anton och en eftersläntrande Alice. Temat var ljus och bönen gick strålande.

Nu var det dags för middag och de utsvultna deltagarna rusade tappert mot matbordet. Vissa särskilt uttröttade stackare kom sent till maten och belönades med att sjunga ett vackert solo. Kan det tänka sig ha varit en liten Lärka som satt och sjöng med?

Middagen avslutades och precis innan FAFNU blev utdelat lystes gården upp av en efterlängtad stjärna, nämligen LINE som äntligen lämnat Almedalen och politikerna för att sälla sig till SBG och Gud shimself.

Den o så fruktade FAFNU var utdelat och ledarna njöt av att plåga sina undersåtar med gårdssysslor. Killarna krattade grus och letade kondomer medan resterande arbetare var utspridda över gården. Utmattade efter två timmars hårt FAFNU drog en del och badade medan andra ivrigt väntade på eftermiddagsfikat, kladdkaka!!!

Klockan ringde åter igen, AL sprang iväg på äventyr och konfirmanderna tågade upp till vinden för att ha kyrkospelslektion. Inte så lyckad dock eftersom alla konfirmander var helt utmattade efter nattens bravader. Luckqueas var den ende duktige som skrev ett helt manus om några mobbare vid namn Rogertina, Glennina, Benjamina, Fredrika och Ruth. Lärkan hjälpte till en hel del med.

Efter kyrkospelslektionen var det kvällsmat och sedan, precis när Skrållan och Fredrik hade lagt sig tillrätta i solen, ringde det in till Olympiad och femkamp! Alla lagen kämpade tappert in i det sista.

Efter olympiad skedde completorium som as usually var mycket mysigt. Sedan kvällsmacka med vackert sällskap och nu ska vi sluta skriva, godnatt, puss och på lördag blir det regn!

MMMMVHFISVH Skrållan, Elin, Lärkan och Luckqueas, med litet bistånd av Ozzy<33333