Fredagen den 13 juli 2018

Hejsan svejsan lemoncurd!

Idag startade dagen som för övrigt är fredagen den 13:e med väckning av Al som spelade Emil i Lönneberga.  Efter det var det som vanligt morgonbön som hade tema bönder och de var fint utklädda. Efter det frukost och sedan blev vi dk förvånade när mamma Agnes berättade att det inte var någon städtävling utan istället blev vi inkallade till ett möte. Under mötet planerade vi en revansch på Al med ett vattenkrig. Men när vi förberedde så märkte AL:arna det och var beredda att gömma sig. Vi stridade hårt och fegisarna till Al stridade inte tillbaka utan bara några så, man kan säga att vi vann (stort!!!!!!!!!!!). Efter det var det lektion med mamma Agnes och vi jobbade bland annat med jämnställdhet i samhället, det var en mycket intressant och lärorik lektion tycker vi. Sedan var det lunch, eftersom vi har vegetarisk vecka åt vi  pasta pesto med halloumi och tomat, muuuums. Efter lunch var det fritid med de flesta hade fafnu eftersom vi hade lite kul i härberett  inatt hihi. Vi (Tuva och Wilma) försökte slippa genom att skriva en superfin dikt till ledarna som ni kan få höra om ni mailar gården och frågar om våran dikt/bekännelse. Vi slapp inte undan tyvärr utan vi fick bland annat hänga lite tvätt och ta in saker från gården eftersom det spöregna (vi har dock haft fint väder nästan varje dag). Efter det var kyrkospel och vi fick fortsätta lära oss dansen från de fantastiska dansgruppen som har gjort vår dans till kyrkospelet och under repet skadade Ebba tyvärr sin fot (inget farligt, en stukning) och Wilma lyckades trilla på vollybollnätet så det trilla ner (det går att laga men det krävs lite jobb hihi sorry al) såklart händer allt detta på fredagen den 13de. Sedan var det tacos och kvällsaktiviteten var lite roliga utelekar som bland annat capture the flag då Luckqueas (Lucas) trillade och skadade ryggen (fredagen den 13de). Efter det försökte vi (Wilma och Tuva) som vanligt slå vårat rekord med att duscha snabbt vi berättar vårat slutgiltiga rekord i slutet av lägret 😉 Efter det var det completorium och kvällsfika och snart är det dags för godnattkramar. Nu är vi trötta och vi ska sova heeeeeeeeela 😉 natten.

Puss och kram lemoncurd 😉

Wilma och Tuva :):):):):)  😉

Volleybollpublik

Gustav och Tim utkämpar dagens vattenkrig.
Tumba och Anna leder Jordgubbslandet.
Jordgubbslandet

Konfirmander
AL-arna Kalle och Franz håller utkik.