Påskafton Lördagen den 20 April 2019

Hejsan bloggen!

Idag eftersom det var påskafton så fick vi en halvtimmes sovmorgon och konfirmanderna blev väckta med fiolspel. Under morgonbönen så var de som skulle hålla i bönen var utklädda till påskkärringar och de hade ändrat vissa låtar så att vi sjöng om helige kyckling. Till frukost så fick vi det  gamla vanliga gröt, fil och flingor och annat gott.

Efter frukosten så hade vi lektion som handlade huvudsakligen om Sakrament, Dop och Nattvarden och vi pratade om att de kriterier som behövde fyllas för att något skulle kunna kallas för sakrament. Mitt i lektionen så hade vi fika där det serverades kex, saft och banan och under fikat så kunde vi sitta ute och ha det skönt i solen.

När lektionen var över så gick vi till middagsbönen. Till middag så blev det restfest, med fiskpanetter, tacos, spaghetti och annat. Sedan var det fritid för de flest förutom för de som varit uppe om kvällarna och hade fått FAFNU, under arbetet så krattade de som hade fått enkel FAFNU löv medans de som hade fått dubbel eller trippel fick skotta undan den snö som var kvar efter vintern.

När arbete var avklarat så hade vi en tipspromenad runt mellan triangeln, där ledare hade satt ut frågor som handlade om gården, lektionerna och diverse andra frågor. Under vandring tillbaks till gården så stannade de flesta vid paletten för att köpa godis, läsk och glass.

Tillbaks på gården så hade vi lite fika och sedan hade vi kyrkospel. Under kyrkospelet så delades vi in i mindre grupper och skulle tillsammans hitta ett tema för kyrkospelet. Vi kom på många olika teman till exempel svartsjuka och de starka överlever de svaga.

De var sedan tid för att göra sig i ordning inför påskmiddagen där man skulle vara lite finklädda. Under påskmiddagen målade vi ägg och alla fick varsin utmaning som man skulle göra under middagen.

Sedan hade vi lek fram tills completoriumet som avslutade dagen. Sedan var det kvällsfika och nu ska vi upp och krama varan godnatt.

Skrivet av de bästa konfirmanderna. Hejdå!!!!!!!