Påskdagen 17 april 2022

Hej hej! Idag skriver de fantastiska musketörerna Tessilessan, Lykkeeeee(Lava<3) Ellypelly (Ellen) och Sebbiblubbe sitter bredvid såklart #yolo #slayqueen

Iallafall, idag vaknade vi av de extremt högljudda AL:arna som skrek ”JESUS HAR  UPPSTÅTT”. Vi var väldigt trötta, trots att det var absolut sovnatt och alla sov DJUPT. Du kanske ställer dig frågan; ”varför slog vi inte skiten ur dom!?” och ärligt talat vet vi inte. 

Sedan var det obligatorisk mys stund i kapellet. ALLA GOSADE!!!  Vi sjöng i alla fall en massa fina sånger och hade det superbra.

Sedan var det frukost. Vi åt gröt (som vanligt ofc) men Lava åt fil o flingor för hon e picky. ÄT GRÖT LAVA!!!!!(lava tycker den såg skum ut, men de gjorde den inte SÅ FOOLS ON YOU LAVA!!!)  Det fanns FETT GODA BRÖD SOM GREVEN GJORT<3 CRED TILL HENNE! Sixten fick också en riktigt härlig sång från AL:arna och ledarna, då han FYLLER ÅR!! GRATTIS FÖRDELSEDAGS POJKENNN!!!

Sen blev det lite städning i typ 20 min, men vi hann inga spex då vi skulle till kyrkan. Tjejerna ville fixa så att Tobbe och Esther skulle gifta sig, men det får vi göra imorrn istället. #forthewin

Väl i kyrkan var det super kul, alla sjöng och de var en fin kör som sjöng. Många blev ”nydöpta” (tror de heter så) och alla fick lite bröd o vin från Kajsa, Foppa och Alistair.

Juste! Vi fick en liten bok också, och varsin påsklilja. De står faktiskt i en vas bredvid oss nu, typ 50st blommor! Efter kyrkan gick alla och köpte en glass, gifflar och hela Palettens lager av Cola Zero.

Väl tillbaka på gården hade vi en kort middagsbön och åt sedan en härlig lunch nämligen……..PANNKAKOR MED SYLT!!! De fanns till och med glutenfritt för Glutten(Ture) o Tessan! 

Sen drog alla ut madrasser ute i solen, solade i linne och ritade på varann. Coola drakar och fjärilar finns numera på allas ryggar och armar!

Sedan var det dags för lektion, och vi lärde oss om de fyra evangelierna. Våra bröder Matteus, Markus, Lukas och Johannes känner vi väl nu.  ”Dom är våra bros”-Lavas kommentar.

Efter härlig lektion var det dags att fira Sixten med en tårta som INTE FAILDE! EN applåd för bara det! Det fanns till och med strössel på…Men tårtan var inte laktosfri och Sixten är laktos…uhhh ursäkta…stackarn…

Efter det var det aktiviteter och vi körde några övningar från dagen innan! Sedan var det dags att brainstorma med idéer om vad kyrkospelet ska handla om i grupper, vilket vi ska presentera om imorrn. Spoiler alert! Kärlek? Jesus + Judas? 

Efter allt var alla sugna på middag och det var fantastisk kyckling soppa? Deg? Smet? ingen vet. Men det fanns ris iallafall! Nej, det var super gott faktiskt. Lite underlig konsistens bara…

Sen kom höjdpunkten på dagen! Trosvandring! Och inte trosor, (dirty mind?) utan tro. Hälften av gruppen fick på sig ögonbindel, och blev ledda HELT tysta runt på olika stationer. Ingen fick veta vem som ledde, och vi fick genom vandringen vara Jesus och bära hans kors(en stol) smaka vin med galla(vinäger vilket gjorde att alla typ spydde) och höra Tobbe berätta värsta historien medan Några AL:are viskade korsfäst! Korsfäst! 

Vi hamnade tillslut i kapellet och hade vår kvällsbön. Och nu sitter alla och dricker te och har det kul! och vet ni va…en hemlighet från oss som ni INTE får berätta för ledarna…vi ska ut inatt hehee…SKÄMTA!!!…eller?…

Hejdå.

Samling inför promenaden till kyrkan.

På väg till kyrkan.

Utanför kyrkan efter påskdagsmässan. Och solen sken och värmde.

Det är inte varje påsk man kan sola.

Godnattsång i Biskop.