Lördag 8 april 2023

Tja Tja bloggen, mår ni bra allesammans?

Idag blev vi väckta med ‘’life is a highway”. Killarna gick och tog en kall dusch precis som tjejerna. Kön var lång vilket gjorde att några kom lite sent till kapellet. Efter en fantastisk morgonstund blev det lite gott bröd och flingor till frukost, vissa vågade på sig gröten. Efter den kulinariska måltiden var det dags för kyrkospel! Kyrkospelet var en händelserik upplevelse där vi konfirmander blev indelade i grupper och fick spåna idéer för vårt framtida mästerverk. Det blev en paus med gott fika med frukt, kex och saft. Efter den givande fikastunden blev det dags för middagsbön. Vi sjöng fina låtar och därefter åt vi middag då vi fick broccolisoppa med smör och bröd. Efter en lång och skön paus efter middag gick vi på en tipspromenad som bland annat frågade om hur många körkort som fanns i ledargruppen, hur många låtar det finns i sånghäftet och massa annat. På väg hem stannade vi självklart vid paletten och köpte godis och glass. När vi kommit hem hade vi en till fantastisk händelserik och jätterolig kyrkospelstimme. Vi lekte bland annat “Tolken”, “Humörbilen” och “Levande tavlan”. Sen blev det dags för kvällsmål, då våra fantastiska kockar lagade en hel påsksupé! Under påsksupén blev konfirmanderna och AL:arna blandade vid borden. Alla fick varsin lapp med en pinsam sak man behövde göra under supén. Senare på kvällen var det dags för AL och DK att blanda sig igen då vi lekte många roliga lekar som “Påsk-amöba” och “Toki-toki-tonga” medan andra barn gjorde frälsarkransar. Sist men inte minst hade vi completorium då vi sjöng massor av fina sånger. Denna fantastiska dag fick ett kort avslut med en “absolut sov natt” vilket behövdes för att vi ska vara pigga på den sista heldagen på Sundbornsgården.

Puss och kram skumbanan från Emil, Alice och Henrik.