Söndag 9 april 2023

Idag väcktes vi av en väldigt unik låt, vi lämnar den biten till Irma och Ester.

Sedan begav vi oss till kapellet för morgonbönen där vi sjöng en massa olika visor som allihopa låter likadant. Efter en lång men mysig bön var det dags för frukost, mackor (som är hårdare än tegelstenar) <3, yoghurt och slajmig GRÖT!!! allas favvo (inte Thomas). Efter frukost är det alltid städtävling… Tjejerna bjöd till med museum, skönhetssalong och en riktigt bra bar där älskade Alice stod som bartender. Trots att tjejerna kom med mycket tog killarna hem hela spektaklet, de bjöd till med “Tjuren Ferdinand pjäs”. Folkes skådespeleri var fenomenalt men ingenting slår Pelles inlevelse som tjur. Efter mycket skratt och genomtanke av spexen tog vi en promenad till kyrkan. Gudsstjänsten var jäääääääääääättelång och en bäbis skrek hysteriskt i bakgrunden. Många valde även att bli “mini döpta” lol. Sedan återvände vi till vårt kära hem, där bjöds det på en fett pyttipanna (bokstavligen) och sedan var det dags för en lektion me Dumle. Vi lärde oss hitta i bibeln… bla blaaaa. Slutligen var tiden kommen för kyrkospel där vi förnyade sagor, de bästa var Foppa och Greta (rödluvan) Folkes och Thomas SÖG. (cap) Trötta och hungriga barn fick en massa mat tillslut, det var kycklingwok. Och efter det hände en sak som ledde till evigt trauma, nämligen trosletning. Trosvandring gick ut på att alla DKs var blindfolded och blev ledda av en ALare. Först kom man in i en ritual, sedan bar man på ett kors ute i kylan och fick gå runt i cirklar, när man redan var gråtfärdig av de senaste händelserna fick man vinäger och grus pressat in i käften. Vi avslutade kvällen med att gå till kapellet där Greta ramlade in i en byrå och sedan så hade vi våran sista nattbön ihop på ett par månader. 

det var kapitlet om söndagen på sundborn,

författare-Joker, Feta Greta, hasse anderson.